Staffan Blomgren. Foto: Anders Ekström

Sista playoffhelgen: SVK herr siktar på att slippa åttondelen

Herrlaget har en god chans vid seger att slippa åttondelen, medan damerna måste förlita sig på Lund för att bli etta och då få hemmafördel i åttondelen. I helgen spelas de sista matcherna i playoffen för Sollentuna VK.

  • Publicerad 15:00, 8 mar 2019

Efter färdigspelad elitserie blev det en fortsättningsserie istället för slutspel direkt. Detta var en nyhet för säsongen. Sollentuna volleyherrar lyckades precis komma med i den bättre fortsättningsserien – playoff – medan damerna blev sexa och hamnade i den sämre: playoff in.

Båda SVK-gängen har spelat tre matcher var och lirar sin sista match på lördagen. Herrarna ligger visserligen sist (femma) men har en god chans att bli topp 4 och då slippa åttondelsfinalen. SVK möter Hylte/Halmstad hemma i Satelliten (15:30) och kan vid seger bli fyra och, i bästa fall, trea.

– Hylte/Halmstad jobbar i uppförsbacke medan vi har vind i seglen, säger lagkaptenen Staffan Blomgren till hemsidan och fortsätter:

– Dom kommer från en förlust mot Linköping och vi har ett toppat självförtroendet tack vare två raka vinster. Vi har inget att förlora och Hylte kommer behöva slita hårt för att ta med sig några poäng från Satelliten.

"Bättre nu"

Tränaren Lauri Hakala tycker att SVK är mycket bättre nu än i höstas och ser fram emot epilogen.

– Vi är ett mycket bättre lag än vi var i höstas. Imorgon möter vi seriens bästa lag på hemmaplan i en helt avgörande drabbning, det är denna typ av matcher man väntar hela säsongen på, avslutar Lauri Hakala.

Spelar om hemmafördelen

För damerna väntar jumbon Degerfors borta. Ett lag som Sollentuna slagit två gånger om i serien. Volleydamerna har chans att nå förstaplatsen men då måste fyran Lund slå ettan Linköping samtidigt som SVK vinner.

En förstaplats i playoff in skulle innebära en högre ranking i åttondelen och hemmafördelen (bäst av fem matcher). Det står redan klart att det är just Linköping som väntar i åttondelen.


 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt