Foto: Johan Borehed

Sjölund flyttar till Blekinge

Det fördes diskussioner om en förlängning med Väsby, men Nicklas Sjölund valde andra spår. Den skridskoskickliga backen väljer att fortsätta karriären i Kallinge/Ronneby.

  • Publicerad 14:00, 16 maj 2018

Sjölund gjorde sina första VIK-matcher på lån redan 2016/17. Och inför förra säsongen valde backen att flytta permanent till Väsby efter att inte fått plats i AIK:s allsvenska lag.

I VIK-tröjan blev han kvar fram till årsskiftet då allsvenska Vita Hästen lockade.

Dock blev det bara tio matcher i Norrköping och i februari återvände Nicklas till Vilundahallen på lån. I samband med det gick Robin Karlsson i motsatt riktning.

Inför årets säsong förde sportchefen Tom Tärnström en diskussion med Täbygrabben om en förlängning. Men 21-åringen valde på tisdagen att skriva på för Kallinge/Ronneby i den södra hockeyettan. Ett lag som Väsby för övrigt mötte i vinterns alletta.

– Det har varit flera spelare från AIK som varit i KRIF och som tagit stora steg framåt där. Jag har bara hört positiva saker om KRIF. Jag hoppas kunna gå upp med KRIF i Hockeyallsvenskan, säger Nicklas Sjölund till nya klubbens hemsida.

I Väsby är det för nuvarande fem backar i truppen och klubben jagar ytterligare två på den positionen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Var med och bestäm namnet på aktivitetsparken

Nyheter Tre förslag har valts ut Under hösten kunde alla som ville lämna in förslag på namn till aktivitetsparken i Vilunda. Nu har kommunen valt ut tre alternativ som du kan rösta på.fredag 14/12 15:30

Nya tränare till Bollstanäs SK dam

Sport Fremdling ersätts av Max Andersson Förra veckan meddelades att tränarstaben lämnar BSK:s damlag. På måndagen var ersättarna på plats och det blev en rutinerad duo från Uppsalafotbollen.fredag 14/12 15:10