Foto: Johan Borehed

Sjölund flyttar till Blekinge

Det fördes diskussioner om en förlängning med Väsby, men Nicklas Sjölund valde andra spår. Den skridskoskickliga backen väljer att fortsätta karriären i Kallinge/Ronneby.

  • Publicerad 14:00, 16 maj 2018

Sjölund gjorde sina första VIK-matcher på lån redan 2016/17. Och inför förra säsongen valde backen att flytta permanent till Väsby efter att inte fått plats i AIK:s allsvenska lag.

I VIK-tröjan blev han kvar fram till årsskiftet då allsvenska Vita Hästen lockade.

Dock blev det bara tio matcher i Norrköping och i februari återvände Nicklas till Vilundahallen på lån. I samband med det gick Robin Karlsson i motsatt riktning.

Inför årets säsong förde sportchefen Tom Tärnström en diskussion med Täbygrabben om en förlängning. Men 21-åringen valde på tisdagen att skriva på för Kallinge/Ronneby i den södra hockeyettan. Ett lag som Väsby för övrigt mötte i vinterns alletta.

– Det har varit flera spelare från AIK som varit i KRIF och som tagit stora steg framåt där. Jag har bara hört positiva saker om KRIF. Jag hoppas kunna gå upp med KRIF i Hockeyallsvenskan, säger Nicklas Sjölund till nya klubbens hemsida.

I Väsby är det för nuvarande fem backar i truppen och klubben jagar ytterligare två på den positionen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00