Foto: Johan Borehed

Sjölund flyttar till Blekinge

Det fördes diskussioner om en förlängning med Väsby, men Nicklas Sjölund valde andra spår. Den skridskoskickliga backen väljer att fortsätta karriären i Kallinge/Ronneby.

  • Publicerad 14:00, 16 maj 2018

Sjölund gjorde sina första VIK-matcher på lån redan 2016/17. Och inför förra säsongen valde backen att flytta permanent till Väsby efter att inte fått plats i AIK:s allsvenska lag.

I VIK-tröjan blev han kvar fram till årsskiftet då allsvenska Vita Hästen lockade.

Dock blev det bara tio matcher i Norrköping och i februari återvände Nicklas till Vilundahallen på lån. I samband med det gick Robin Karlsson i motsatt riktning.

Inför årets säsong förde sportchefen Tom Tärnström en diskussion med Täbygrabben om en förlängning. Men 21-åringen valde på tisdagen att skriva på för Kallinge/Ronneby i den södra hockeyettan. Ett lag som Väsby för övrigt mötte i vinterns alletta.

– Det har varit flera spelare från AIK som varit i KRIF och som tagit stora steg framåt där. Jag har bara hört positiva saker om KRIF. Jag hoppas kunna gå upp med KRIF i Hockeyallsvenskan, säger Nicklas Sjölund till nya klubbens hemsida.

I Väsby är det för nuvarande fem backar i truppen och klubben jagar ytterligare två på den positionen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45

"Jag kunde inte i min livligaste fantasi tro detta"

Nyheter Fästmön la ut smyginspelad video på nätet Leif Berglund (S) avgår som kommunfullmäktiges ordförande. Detta efter att en film cirkulerat på nätet där han kallar andra politiker för nazister. Nu berättar Leif Berglund själv om vad som...tisdag 17/7 9:45

Sex dömda för rån i Väsby

Nyheter Sex män har dömts för rånet mot ett växlingskontor i Väsby centrum i våras.måndag 16/7 13:05