Foto: Johan Borehed

Sjölund flyttar till Blekinge

Det fördes diskussioner om en förlängning med Väsby, men Nicklas Sjölund valde andra spår. Den skridskoskickliga backen väljer att fortsätta karriären i Kallinge/Ronneby.

  • Publicerad 14:00, 16 maj 2018

Sjölund gjorde sina första VIK-matcher på lån redan 2016/17. Och inför förra säsongen valde backen att flytta permanent till Väsby efter att inte fått plats i AIK:s allsvenska lag.

I VIK-tröjan blev han kvar fram till årsskiftet då allsvenska Vita Hästen lockade.

Dock blev det bara tio matcher i Norrköping och i februari återvände Nicklas till Vilundahallen på lån. I samband med det gick Robin Karlsson i motsatt riktning.

Inför årets säsong förde sportchefen Tom Tärnström en diskussion med Täbygrabben om en förlängning. Men 21-åringen valde på tisdagen att skriva på för Kallinge/Ronneby i den södra hockeyettan. Ett lag som Väsby för övrigt mötte i vinterns alletta.

– Det har varit flera spelare från AIK som varit i KRIF och som tagit stora steg framåt där. Jag har bara hört positiva saker om KRIF. Jag hoppas kunna gå upp med KRIF i Hockeyallsvenskan, säger Nicklas Sjölund till nya klubbens hemsida.

I Väsby är det för nuvarande fem backar i truppen och klubben jagar ytterligare två på den positionen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 9:30

Väpnat rån och mordförsök på fredagsnatten

Nyheter Ett grovt väpnat rån och ett mordförsök med stickvapen. Natten mellan fredag och lördag hade polisen att göra i Väsby.måndag 24/9 8:38