Tät. Richard Siirala har storspelat sedan han anslöt från Göta/Traneberg. Foto: Mikael Sandberg

Skå mot kval efter seger

Skås hockeyherrar tog en viktig seger när fortsättningstrean hade omstart efter juluppehållet.

  • Publicerad 08:30, 9 jan 2018

Det var en viktig seger i en ganska jämn match.

Det var ett förstärkt Skå som vann den tidiga seriefinalen mot KTH när fortsättningstrean hade omstart efter juluppehållet. Sedan tidigare har duktig målvakten Richard Siirala anslutit från Göta/Traneberg.

Nu har även backen Philip Nilsson och forwarden Marcus Gustafsson anslutit från samma klubb vilket gör att Skå IK har en stark trupp att tillgå under jakten på förstaplatsen i fortsättningstrean. Enda hotet mot serieseger är KTH som inför matchen i söndags var obesegrade och hade samma poäng som Skå med en match mindre spelad.

Stark andra period

Skå låg under med 2-1 efter den första perioden men i den andra gjorde Skå tre raka mål och hade en 4-2 ledning inför den avslutande perioden. KTH reducerade till 4-3 med tio minuter kvar att spela men i slutsekunderna gjorde Skå 5-3 i öppen bur vilket också slutresultatet blev.

Nyförvärvet Marcus Gustafsson gjorde en fin debut och stod för tre assist och Richard Siirala gjorde en ny fin insats i målet.

– Det var en viktig seger i en ganska jämn match. Vi får nog tacka Richard Siirala för att det blev tre poäng, säger lagets veteran Toni Alasaarela som själv stod för fyra poäng i matchen.

Skå går därmed upp i ledningen av fortsättningstrean och ser ut att bli svårstoppade i kampen om förstaplatsen som innebär vidare kval upp mot division 2.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter