Skå segrade i toppderbyt

Skå Mammuts tog hem årets första derby mot Ekerö Cougars i  lördags.

  • Publicerad 13:47, 17 nov 2017

Det var två obesegrade lag som drabbade samman när Skå Mammuts tog emot Ekerö Cougars i damernas rekreationsserie i ishockey i lördags.

Ekerö Cougars chockstartade matchen när lagets speciella poängdrottning Jenny Ek gjorde 1-0 till gästande Ekerö Cougars efter endast elva sekunder.

Det märktes att det var derby då det var många tuffa närkamper och en böljande matchbild med två duktiga målvakter som höll siffrorna nere.

Men efter sju minuters spel var det dags för Skås skyttedrottning Caroline Frånberg att presentera sig när hon kvitterade till 1-1 och det var bara början.

Innan första perioden var slut hade hon även hunnit göra båda 2-1 och 3-1 till Skå vilket var resultatet i paus.

Ekerö var inte ofarliga och vann skottstatistiken i matchen och skapade flera farliga chanser. Men det var Skå som gjorde målen och matchens lirare Caroline Frånberg gjorde sitt fjärde mål för kvällen fram till 4-1 knappt fem minuter in i slutperioden.

Det innebär att hon gjort tolv mål på tre spelade matcher. Nina Färhammar fastställde sedan slutresultatet till 5-1 och Skå Mammuts tog hem säsongens första derby.

Det var en underhållande lördagskväll i Allhallen och den 16 december är det dags för returmötet mellan seriens två bästa lag. Den gången på Träkvistavallen på Ekerö Cougars hemmaplan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter