Skada stoppar Rapaport

En knäskada ser ut att hålla den alpina fartåkaren Helena Rapaport borta resten av säsongen. – Väldigt tråkigt, så trist tajming, säger Helena Rapaport om skadan.

  • Publicerad 16:12, 23 nov 2017

Nu är jag i Stockholm framöver och kör rehab-program på Sophiahemmet.

Helena Rapaport, 23, gjorde sin världscupdebut i kanadensiska Lake Louis i slutet av 2015. I början av 2016 föll hon sedan under en störtloppsträning i Davos där hon bland annat bröt nyckelbenet vilket gjorde att hon gick skadad under delar av säsongen.

Den här säsongen skulle bli den första som ordinarie landslagsåkare för Mask-åkaren. När det svenska alpina landslaget presenterade sina träningsgrupper i våras var Helena Rapaport nämligen en av tjejerna som var med i landslagstruppen och hon ses som ett av de stora svenska framtidsnamnen i fart.

Med uppbackning av landslaget ges bättre träningsmöjligheter och hon kände sig starkare både mentalt och fysiskt än tidigare säsonger. Hon såg även fram emot en säsong med bra träning och roliga utmaningar. Men nu ser säsongen ut att vara slut innan tävlandet hann börja.

Det var efter ett fall på en träning i Schweiz i slutet av oktober som Helena Rapaport skadade knät. En skada som från första början inte verkade vara så allvarlig. Men efter noggrannare undersökning med artroskopi visade det sig att knät var värre skadat än befarat och just nu pekar det mesta på att Mälarötjejen missar hela tävlingssäsongen.

– Väldigt tråkigt, så trist tajming. Tyvärr ser det ut som om skadan tar så pass lång tid att läka så jag missar hela tävlingssäsongen, så jag har fått ställa in mig på det, säger Helena Rapaport.

Nu blir det återigen rehab för Helena Rapaport som siktar på att komma tillbaka starkt till nästa säsong.

– Nu är jag i Stockholm framöver och kör rehab-program på Sophiahemmet. Jag hoppas däremot kunna träna framåt våren och göra mig grymt redo inför nästa säsong, avslutar Helena Rapaport.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter