Landslagsklass. Den vindsnabbe forwarden Joakim Nygård är uttagen till Tre kronor. Foto: Daniel Briander & Mostphotos

Skåfostrade Nygård uttagen i Tre kronor

Skåfostrade forwarden Joakim Nygård, 25, har blivit uttagen i Tre kronors trupp till Karjala tournament.

  • Publicerad 14:42, 2 nov 2018

Joakim Nygård hade en stark säsong med Färjestad föregående år. Med sina 34 poäng (17+17) på 52 matcher slutade han delad trea i Färjestads poängliga. Flera experter trodde att han skulle hamna i NHL den här säsongen och bud saknades inte.

Men i stället valde Nygård att stanna kvar i Färjestad i hopp om att göra en ännu bättre säsong och därmed få ett bättre NHL-bud till nästa säsong. Och Nygård har börjat säsongen bra även i år. På de inledande 12 matcherna har han svarat för 8 poäng (5+3).

– Det har känts bra men det finns ännu mer att ta av, säger Joakim Nygård.

”Bra skyltfönster”

Förbundskapten Rikard Grönberg verkar vara nöjd med det han sett av den Skåfostrade forwarden och tog i måndags ut honom till Tre Kronors trupp till Karjala tournament.

– Det känns såklart jättekul och det är ett bra skyltfönster också, säger Nygård.

Sedan tidigare står Joakim Nygård bokförd för sju A-landskamper. Det har varit i landskamper som spelats mot svagare nationer inför VM-turneringar då stora delar av den slutgiltiga VM-truppen fortfarande varit upptagna med klubblagsspel.

Får möta de stora

Men nu tar alltså Nygård plats i Tre kronor trots att alla svenskar i Europa är tillgängliga och man kan säga att han gör debut på riktigt och kommer möta stora hockeynationer som Ryssland, Tjeckien och Finland.

– Det är första gången jag är med i en riktig sådan här turnering, så det ska bli riktigt roligt, avrundar Joakim Nygård.

Karjala Tournament spelas den 8-11 november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Oviss framtid för Martin Falkeborn

Sport Martin Falkeborns framtid är oviss när kontraktet med IK Frej nu löper ut.torsdag 15/11 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter