Skåkillar coachar ny generation

Mattias Zackrisson, 31, och Martin Linder-Öst, 29, är barndomskompisar. Nu satsar båda på tränaryrket inom ishockeyn.

  • Publicerad 16:31, 15 dec 2016

Efter att slutat med min egen hockeykarriär ville jag på något sätt fortsätta med hockeyn.

Både Mattias Zackrisson och Martin Linder-Öst inledde sina karriärer i Skå IK som spelare. Efter att de avslutade sina egna karriärer kände de att de ville fortsätta inom hockeyn.

– Efter att slutat med min egen hockeykarriär ville jag på något sätt fortsätta med hockeyn. Jag började då som tränare I Skå IK:s -94:or säsongen 2006-2007, som jag tränade i två år varav ett år med Martin, säger Zackrisson.

Mattias Zackrisson blev sedan värvad till Djurgårdens -97:or medan Linder-Öst fortsatte i Ekerös -99:or innan även han hamnade i Djurgården. När tio år har gått sedan deras första tränaruppdrag i Skå har bägge jobbat sig upp via ungdomslagen i Djurgården och är ansvariga för J20 laget som ska förse A-laget med spelare.

– Vi har ett ungt lag som verkligen har framtiden för sig. Vi har haft en del spelare som varit uppe med A-laget och det är ju huvuduppgiften med vår roll, att få upp spelare till A-laget, säger Zackrisson.

Mattias Zackrisson som är bror till landslagsspelaren Patrik Zackrisson är just nu heltidsanställd av Djurgården vilket Linder-Öst också hoppas på framöver.

– Just nu tränar jag på deltid men min närmsta målsättning är att kunna livnära mig på ishockeyn och få en heltidstjänst, säger Linder-Öst.

Trivs tillsammans

De trivs väldigt bra tillsammans och när de ska beskriva varandras styrkor som tränare säger de så här om varandra:

– Mattias bästa egenskaper, enligt mig, är att han har ett enormt engagemang och ett driv att hela tiden utveckla och utvecklas, säger Linder-Öst.

– Martins styrkor är hans sociala förmåga att alltid vara nära till hands för spelarna. Jag tycker att han har bra talang i sin coachning och tar snabba och bra beslut. Han är otroligt ödmjuk och lojal. En grym kollega, avlutar Zackrisson.

Djurgården ligger just nu på sjundeplats i J20 Superelit Norra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter