Skrällseger i Huddinge

Vilda Väsby hittade Daniel Fahlströms högra kryss vid två tillfällen och det gav skjutsen som räckte för tre poäng mot Huddinge, 2–4 (1–2, 0–1, 1–1) Vinstvapnet i kväll var annars sex box play utan insläppt mål.

  • Publicerad 22:55, 10 okt 2018

Tre poäng är alltid lika skönt

Lubomir Fetkovic fick en klubbspets i ansiktet och bland andra situationer på näthinnan finns en uppenbar interference. Detta kostade inga utvisningar för Huddingespelare, medan Väsbyspelare åkte ut för tacklingar och synade botbänken tre gånger så ofta som hemmalaget.

Till skillnad mot i senaste matchen, borta mot Enköping, stängde Väsbylaget dock igen i box play. Pucken ven runt och på Robin Wallin vid otaliga tillfällen. In gick den aldrig i spelformen.

– "Special teams" är viktiga och vi sätter stolthet i att vara bra på det, säger tränaren Viktor Tuurala, som var nöjd med resultatet, inte med prestationen.

– Vi gör det som krävs och det är viktigt att hittar sätt att vinna, vilket är en del i processen. Det finns moment vi vill utföra bättre för för att vara nöjda.

Matchinledningen var kuslig för Väsbysupporters. Spelarna kom inte ur egen zon och när matchklockan visade 5.03 kom andra utvisningen. När så tornadon dragit förbi gjorde Elliot Lorraine 0–1 via styrning på Oliver Horrsells skott.

Så långt var ledningen inte motiverat, men när Christian Holmblad missade chansen att göra 0–2 i tom bur (Huddingemålvakten hann kasta sig fram) fanns det visst fog för att Väsby satt i förarsätet.

0–2 gjorde i stället Fredrik Falk med 43 sekunder kvar av första perioden. Målet kom i Väsbys enda power play. Hockeynördar talar om "tysta skott" och det var ett mjukt handledsskott från blålinjen där pucken smög in i högra krysset.

Innan pausvilan hann hemmalaget trycka in ett reduceringsmål.

Samma nätmaska som Fredrik Falk hittade även Elliot Lorraine omgående i andra perioden. Fri längs högerkanten bröt han in någon meter och parkerade pucken i nämnda kryss med ett handledsskott, 1–3.

– Jag har inte tänkt på att det var samma kryss, säger Viktor Tuurala. Det ligger ett ansvar på varje spelare att ta till sig målskytte, hitta sätt att göra mål på.

Möjligen har alltså Falk och Lorraine hittat Fahlströms svaghet?

Med 1–3 och i det närmaste två hela perioder kvar kontrollerade Väsbylaget i långa stunder jagande Huddingespelare.

Den man tappade var en gammal kompis – Jakob Lundin, i fjol lagkapten i Väsby. Han styrde in 2–3 tidigt i tredje perioden och fick upp huvudena på sina lagkamrater.

Trots två möjligheter i power play saknades ändå sista skärpan i hemmalagets avslut och när sist utvisade Rasmus Sörgardt återkom på isen var väsbyiterna kyligast. 19 sekunder återstod när Christian Holmblad, assisterad av just Sörgardt och Lorraine, skickade in 2–4 i tom bur.

– Jag tycker att det var en jämn match. Tre poäng är alltid lika skönt, oavsett motstånd, säger Viktor Tuurala, efter en mentalt tuff vecka där Väsby Hockey tvingats inse att säsongens första hemmamatch i bästa fall kan spelas den 11 november mot Trångsund.

Matchens stjärnor

*** Elliot Lorraine

** Ludvig Wiita-Adamsson

* Vladimir Lukacik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbybo döms för grovt rattfylleri

Nyheter En man i 50-årsåldern från Väsby döms för grovt rattfylleri till villkorlig dom med samhällstjänst. Mannen förklarar händelsen med att "han inte var sig själv på grund av sin hunds bortgång."fredag 19/10 10:45

Nyopererad Liljekvist missar drygt tre veckor

Sport Åström värvas in för att täcka upp för skadad Väsbyback Väsby IK får klara sig ett tag utan sin back Martin Liljekvist. Den resliga backen har nyligen opererat knät och blir borta minst två veckor. En ersättare har därför värvats in.torsdag 18/10 15:30

Ytterligare en vinter utan innefotboll

Nyheter Svårt att hitta rätt plats Behovet för att spela fotboll på vintern är stort i Väsby. Enligt kommunen vill man bygga en inomhuslösning för fotboll, men frågan är var.torsdag 18/10 12:25