Skyttedrottning. 38 mål gjorde Julia Croneld i Svenska superligan i år. Arkivbild. Foto: Anders Ekström

Skyttedrottningen från Bromsten till landslaget

Julia Croneld, 21, från Bromsten gör succé inom daminnebandyn. I april gör hon debut i landslaget.

  • Publicerad 16:52, 16 apr 2018

Jag blev väldigt chockad. Men jag har haft en bra säsong så det är ett kvitto på att man gjort det bra

Julia Croneld. Foto: Anders Ekström

Skyttedrottning, stortalang och stjärnskott. Med de epiteten beskrev i dagarna Dagens Nyheter innebandyspelaren Julia Croneld från Bromsten. Att 21-åringen haft en fantastisk säsong med Täby FC är inget att orda om.

Med sina 38 mål har hon den här omgången gjort flest mål i hela Svenska superligan, damernas högsta serie. Även i slutspelen, där Täby FC inte var långt från en finalplats, toppar Julia Croneld skyttelistan med sina nio mål.

Nu har Spångatjejen, som vuxit upp i Solhem och Bromsten, blivit uttagen till landslaget.

– Jag fick veta det för nån vecka sen. Det känns kul. Jag blev väldigt chockad. Men jag har haft en bra säsong så det är ett kvitto på att man gjort det bra, säger Julia Croneld, som även spelat i landslaget i softball.

Hårdträning

I slutet av april spelar hon med landslaget i Euro Floorball Tour. Bakom resultatet ligger hårt jobb. Totalt blir det runt 4-5 träningspass i veckan, vid sidan av jobbet som personlig assistent.

– Jag jobbar, åker till träning, sover, och har matcher på helgerna. Så det blir en hel del åkande!

Vad är du mest stolt över den här säsongen?

– Min individuella prestation och lagets – vi har slitit till hundra procent. Nu gick det inte hela vägen, men vi har gjort en bra säsong.

Vilket är ditt mål nu?

– Jag hoppas fortsätta vara så bra som jag är nu och att spela VM i landslaget och att vinna SM-guld!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56