TOPPLAG. Enligt Svenska Spel är Sollentuna favoriter till seriesegern. Hur det går får vi se i början på oktober. Foto: FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Skyttekung ska lyfta Sollentuna FK

Ny säsong och nya utmaningar. Sollentuna FK:s herrlag satsar mot toppen i Division 2 och har till denna säsong hämtat in en gammal Allsvensk skyttekung som tränare.  – Det känns bra och inspirerande, säger Christer Mattiasson, ny tränare i SFK.

  • Publicerad 15:00, 9 apr 2015

Sollentuna FK, eller FF som de heter rent tekniskt, har varit ett topplag i Division 2 de senaste säsongerna. Som sämst har laget kommit femma de fem senaste åren. Men laget har haft svårt att nå det sista steget. Förstaplatsen som innebär avancemang till Division 1. Kanske kommer det sista lyftet med den nya tränaren Christer Mattiasson, 43. Med en framgångsrik egen spelarkarriär, som kröntes med en skytteligavinst med IF Elfsborg 1997,har han en gedigen grund att stå på som tränare.
– Det känns bra och inspirerande att komma hit, säger Christer Mattiasson. Det tog lång tid att bestämma mig, för att många bitar skulle vara på plats. Framförallt efter att varit med om den sista struliga säsongen i Valsta Syrianska. Jag har en tydlig idé vad jag vill och bygger saker både kort- och långsiktigt. Sollentuna är väldigt intressant. De har ofta legat i topp men varför går de inte upp? Jag vill vara en vinnare och ha haft fyra månader på mig att få ihop truppen inom ekonomins ramar.
Med sig från Valsta Syrianska tar Christer med sig Milos Ognjenovic. Tillsammans förfogar de över en stark trupp.
– Jag tycker att vi har konkurrens på alla positioner och har en stark trupp, fortsätter Christer Mattiasson. Det är spets på alla nyförvärven och vi har höjt nivån på flera positioner. Alla spelare måste vara på tårna men samtidigt få misslyckas. Alla gör misstag, men vi ska göra så få som möjligt. Jag ställer höga krav på alla även om vi spelar i Division 2. Viktigt att vara proffsiga, noggranna och träna på ordentligt med tanke och mål.
Som spelare behöver inte Christer Mattiasson någon närmare beskrivning. Som ledare försöker han därför dra nytta av sin egen spelarkarriär.
– Jag försöker tänka som en spelare och har mycket nytta av att både varit uppe och nere under min karriär. Jag tycker att jag är en öppen och tydlig person med lätt för skratt. Jag vill helst spela fotboll genom alla lagdelar och spela smart. Ett disciplinerat försvarsarbete och jag älskar hårt arbete på plan. Mina lag har alltid gjort mycket mål och det har man även sett på försäsongen.
Vad har ni för målsättning?
– Vi vill vinna varje match och då gäller det att spela bra fotboll varje match. Det är viktigt att spela bra fotboll varje match med en bra inställning. I Valsta var vi lite mera tekniska men här är det lite mer disciplin och taktiskt kunnande. Vi har en bra balans med spelare som kan avgöra, bra grovjobbare och talanger på väg upp. Tanken är att bygga i år och inte byta ut så mycket till nästa säsong, säger Christer Mattiasson, ny tränare i Sollentuna FK:s herrlag.
En som varit med länge är den 28-åriga ytterbacken Anton Wiklundh. Edsbergssonen gör nu sin nionde säsong i A-laget.
– Jag har spelat i A-laget i nio säsonger men laget har hetat olika bland annat Sollentuna United, säger Anton Wiklundh. Jag tycker det känns riktigt bra inför säsongen och det är den bästa truppen vi haft på alla mina år här. Även om försäsongen blir jobbigare och jobbigare för varje år är det kul att vara här.
Vad har du och laget för målsättning?
– Vi vill gå upp till Division 1. Vi har varit nära flera gånger och det är delvis därför man fortsätter. Vi satsar på att vinna och jag tippar att vi vinner serien. Vi har varit giftiga hittills med en bra offensiv och stark defensiv, säger Anton Wiklundh.
Svenska Spel tror även på Sollentuna som vinnare. Laget är tippat som etta föra Nacka FF, Sandvikens IF och Enskede IK. Första matchen spelas på lördag borta mot Kvarnsvedens IF.

Relaterad information

Mer. Christer Mattiasson

Ålder: 43 år
Yrke: Merchandiser för stort läskföretag
Tidigare proffsklubbar som spelare: IF Elfsborg, AIK, DIF, BP, Lilleström
Tidigare klubbar som tränare: Vallentuna BK, Valsta Syrianska
Aktuell: Ny tränare för herrlaget i Sollentuna FK
 
Nyförvärv 2015:
Bubakary Sonko(Värmdö IF), Michael Aslan, Sotirios Nikopoulos och Viktor Eriksson (alla Valsta Syrianska), Filip Lagerstedt och Sebastian Silva (Karlbergs BK), Elias Löfberg(AIK U19), Jens Åberg (Sandvikens IF), Chika Francis Ezeh(Skellefteå) 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sval bostadsmarknad stoppar nyproduktion

Nyheter Bostäder i Tureberg läggs på is Försäljningen av nyproducerade lägenheter går trögt. Peab pausar nu byggnationen av 110 nya lägenheter i Tureberg eftersom inte tillräckligt många har blivit sålda.fredag 18/1 8:00

Sollentunabo fast i Skatteverkets granskning

Nyheter Försökte undanhålla miljonbelopp En man som bor i Sollentuna har blivit påkommen med att inte redovisa inkomster, moms och arbetsgivaravgifter som han ska. Han måste nu betala nästan 2,8 miljoner kronor till Skatteverket.torsdag 17/1 14:06

Hyllad Gärdestad-konsert tillbaka

Nyheter Ny artist tar plats på scenen Succéföreställningen This is Ted kommer snart att spelas ännu en gång i Sollentuna. Och den här gången dyker ett ny artist upp vid sidan av Janne Schaffers på scenen.onsdag 16/1 12:40