Foto: Anders Ekström

Skyttekungen gör nysatsning i HIK

Helenelunds IK bandy har gjort klart med en viktig pusselbit. Målskytten Martin Ohlsson, 34, har bestämt sig för en nysatsning.

  • Publicerad 16:00, 13 jun 2018

Jag vill medverka till att vi tar oss ett steg längre än i vintras

Martin gjorde sin första säsong 2013/14 i Lunden och blev då lagets bästa målskytt (25 mål). Före bland annat Micke Andersson.

Men därefter tog han ett break från bandyn och återvände inte förrän sluttampen i vintras.

Då HIK hade lite ont om folk – ställde den kvicke smålänningen upp. Och det blev succé: 16 påsar på nio matcher i comebacken.

– Det gick överraskande bra, man fick gå på vilja, ha ha, säger Martin som blir 35 i juli.

Ohlsson fick en nytändning av att spela igen och har nu skrivit på för en ny säsong. Det blir ”tredje” säsongen på Vallen i vinter.

– Det känns bra, givetvis. Förhoppningsvis kan jag göra mig själv mer rättvisa med en hel försäsong i benen. Jag har alltid trivts här så det var ett lätt val. Bra sammanhållning, proffsigt skött och bra ledare.

Senast Martin spelade en hel säsong med Lunden vann laget ettan överlägset och fick då kvala uppåt. Dock föll de mot både Skutskär och Otterbäcken. Men det gav blodad tand.

– Jag vill medverka till att vi tar oss ett steg längre än i vintras. Bättre än 2017/18, absolut. Jag har kvalat mycket i karriären och gör det gärna igen. Det är ju dit man vill nå.

Vad har du för enskilda mål med 2018/19?

– Jag hoppas kunna bidra med mål, jag är ju tänkt som striker. Dessutom bidra i spelet, jag tycker jag kom in spelsystemet bra i vintras.

Peter Rönnqvist är nöjd med att Målillasonen Ohlsson är med från start i vinter.

– Martin är en utpräglad målskytt med ett väldigt bra spelsinne. Det ser enkelt ut att spela bandy när man ser honom spela, säger sportchefen och tränaren.

Just nu är HIK 13 spelare i truppen.

Mer Martin Ohlsson

Ålder: 34, blir 35 i juli (född 1983).

Moderklubb: Målilla

Andra klubbar: Helenelund, Djurgården, Gustavsberg

Aktuell: Nyligen bestämt sig för satsa igen och skrev då på för Lunden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26