Tillsammans. Då var de rivaler men nu spelar Ekerö och Skå tillsammans i Hockeytrean. Nyligen presenterade Magnus Andersson (till vänster) och Ekerös ordförande Jakob Horn upplägget inför säsongen. Foto: Johan Älgekrans & Skå IK

Slå ihop hockeysektioner var en lyckad idé

Skå IK:s hockeyordförande Magnus Andersson är optimist kring framtiden för hockeyn i kommunen. – Vi ser väldigt ljust på framtiden, säger han.

  • Publicerad 12:05, 28 jan 2019

Inför den här säsongen valde Ekerö IK och Skå IK att slå ihop sina hockeysektioner. När nu halva säsongen har gått är det dags att kolla med Skå IK:s hockeyordförande Magnus Andersson hur den första tiden har varit.

– Det har varit en intensiv tid, då vi i början av 2018 bara hade påbörjade samtal mellan Ekerö IK och Skå IK kring ett samarbete. Nu har vi gemensamma styrelsemöten, gemensamma lag i vissa åldrar och samarbeten mellan övriga åldrar, säger han.

Magnus Andersson är övertygad om att valet att samarbeta mellan sektionerna är rätt, samtidigt som han visste att allt inte kommer flyta på direkt från början.

– Vi är medvetna om att det inte är enkelt att få alla att dra åt samma håll från dag ett, men vi är övertygade om att där vi är i dag är en bättre vardag än om vi inte hade gjort saker tillsammans mellan Ekerö och Skå, säger han och fortsätter:

– Dock finns det självklart massor med saker som kan bli bättre, men baserat på allt vi gjort under 2018 så har vi mycket lättare att hantera de utmaningar som finns framåt.

Framtiden är ljus

Enligt Magnus Andersson ser framtiden ljus ut och till kommande säsong finns förutsättningar att ha lag i samtliga ålderskullar.

– Vi ser väldigt ljust på framtiden för hockeyn på Mälaröarna i dag jämfört med för bara några månader sedan. Nästa år kommer verksamheten kunna ta stora kliv framåt då vi för första gången på många år har förutsättningar att ha en full lagstege från U9 och flickor A/B till A-lag, med spelare från de egna leden. Det var länge sedan det såg ut så på Mälaröarna, säger Magnus Andersson.

Viktig pjäs i nykomlingens satsning

Sport Patrik Zackrisson, 32, flyttar hem till Sverige för spel i SHL igen.måndag 12/8 6:15