Kanske för första gången någonsin möts tre Järfällalag i samma serie. Från vänster: David Zetterman (Jakobsberg IBF), Joacim Ulvhag (Bele Barkarby IF) och Nicklas Hedengran (Järfälla IBK Spiders). Foto: Mikael Andersson

Slaget om Järfälla – nu möts tre lokala lag i samma serie

De växte upp med innebandyn i Bele Barkarby, Järfälla IBK och Jakobsbergs IBF. Nu möts polarna på planen – och lovar mängder av riktigt heta Järfälladerbyn.

  • Publicerad 16:49, 14 sep 2017

För kanske första gången någonsin möts tre Järfällalag i samma innebandydivision. Efter att Järfälla IBK Spiders åkt ner en division till den här säsongen och Jakobsbergs IBF gått upp en kommer de nu ställas mot varandra och Bele Barkarby i ettan.

Vi tog ett snack med lagkaptenerna Nicklas Hedengran (Järfälla IBK), David Zetterman (Jakobsbergs IBF) och Joacim Ulvhag (Bele Barkarby) i Jakobsbergs sporthall – hemmaplanen för alla tre.

Joacim (Bele): Det är jättehäftigt! Det kommer att bli en bra kamp och mycket mål.

Nicklas (Spiders): Det var på tiden att vi får spela i samma serie. Oftast har det bara varit Bele och Jakan som mött varandra. Järfälla har ju alltid varit högre upp. Det har inte funnits den här rivaliteten.

Joacim (Bele): Men det är det som blir kul också, att vi alla har samma hemmaplan. Även fast det är bortamatch är det fortfarande hemma. Och de som kommer på matcherna känner ju varandra också – det blir polare på både läktaren och planen. Det gör att matcherna kommer att bli ännu bättre för man vill verkligen vinna över varandra.

Vad ser ni mest fram emot i höst?

David (Jakan): Det jag ser fram emot mest är matcherna här i Jakobsberg mellan oss. Det tror jag kan bli riktigt, riktigt kul.

Joacim (Bele): Framförallt är det många polare som kommer. De känner ju varandra också så det brukar kunna bli lite tryck.

Vad tror ni att det gör för matcherna att ni är tre Järfällalag?

Nicklas (Spiders): Det är mer prestige!

Joacim (Bele): Allt handlar om att vinna matchen. Det klart att det hettar till när man möter sina polare, men när matchen börjar är det den som gäller. När man inte möter varandra så vill man ju att det ska gå bra för varandra. Men när vi möts spelar vi ju för att vinna.

När serien drar igång i september spelar tre Järfällalag i division 1. Näst sista helgen i september drar allt igång. Vi träffar lagkaptenerna i Bele Barkarby, Järfälla IBK och Jakobsbergs IBF. Foto: Mikael Andersson

"Svårt att säga hur det ska gå"

Vad har ni för mål?

Nicklas (Spiders): Vi i Järfälla ska gå upp, det är det vi sagt. Vi ska upp i allsvenskan.

Joacim (Bele): Vår första målsättning är att komma topp fyra så att vi får kvala upp till allsvenskan. Vi har lagt upp det som delmål. Sedan får vi gå vidare därifrån.

David (Jakan): Vi har inte satt något konkret än. Vi gjorde en helt okej säsong förra året och inriktade oss på att spela defensivt. Sedan får man försöka jobba därifrån.

Vad skulle ni säga är era styrkor?

Nicklas (Spiders): Jag tror vår offensiv kommer vara bra. Jag hoppas det i alla fall! Det är det man ser om man kollar på pappret i alla fall, att vi har bra, offensiva gubbar. Sedan kanske vi behöver jobba mer på defensiven.

Joacim (Bele): För Bele Barkarbys del är det lite samma sak. Vi är extremt offensiva, och behöver jobba lite på att få ihop den defensiva delen. Vi har många som vill göra mål!

David (Jakan): Vår styrka är snarare defensiven. Vi har ett ganska jämnt lag egentligen. Det är nog inte så många som kommer vara högt upp i poängligan, utan det kommer vara mer utspritt över hela laget.

Hur tror ni att det kommer att gå?

Joacim (Bele): Svårt att säga, det är verkligen från match till match. Men jag tror vi alla kommer vara med och slåss om kvalplatserna. Det kommer bli en riktig fight.

David (Jakan): Det är en ganska jämn serie över huvud taget, men Rosersberg och Järfälla känner man att oavsett om ni gör en bra eller dålig säsong så kommer ni vara med där uppe.

Det här är lagkaptenerna

Namn: Joacim Ulvhag

Lag: Bele Barkarby

Uppvuxen: Skälby

Ålder: 24

Position: Forward

------------------------------------

Namn: Nicklas Hedengran

Lag: Järfälla IBK Spiders

Uppvuxen: Viksjö

Ålder: 25

Position: Forward

---------------------------------------

Namn: David Zetterman

Lag: Jakobsbergs IBF

Uppvuxen: Kallhäll

Ålder: 28

Position: Forward

Första derbyt i höst

Serien drar igång näst sista helgen i september, där Järfälla IBK möter Gävlelaget Runsten borta, Bele Barkarby möter Sandviken borta och Jakobsberg möter Rotebro borta. Första Järfälladerbyt är 7 oktober, när Järfälla och Jakan möts i sporthallen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

Turista i Järfälla – från soffan

Nyheter Ny app berättar om platsernas historia Se dig omkring i Barkarbystaden, Jakobsberg eller Görväln och lär dig om platsernas historia – samtidigt som du ligger hemma i soffan. Det är möjligt sedan ett tag tillbaka tack vare en ny app.fredag 25/5 14:22