Slutspel väntar i Broncos debutsäsong

Upplands-Bro Broncos har levererat fina resultat under sin första säsong på seniornivå någonsin. Med bra spel har laget förmedlat amerikansk fotboll till kommunens invånare och fanskaran växer sig stor. Broncos första säsong har gått som på räls och efter semestern väntar slutspel.

  • Publicerad 12:10, 25 jun 2017

Vi har fått en fantastisk support av fans i Upplands-Bro.

– Jag är imponerad av vår säsong så här långt. Efter senaste vinsten mot Luleå blev vi färdiga för slutspel. Vi hade tänkt oss att vi skulle kunna utmana en del ”sämre” lag när vi startade men att kliva in på sättet vi gjort och vunnit matcher är just imponerande, säger headcoach John Bauer.

Vad beror era fina resultat på?

– Mycket är att andra lag som spelat en längre tid har underskattat oss.

Nya spelare välkomna

Med många nya spelare i truppen ställs laget inför en hel del utmaningar.

– Nya spelare som ansluter under säsongen får lite svårare att hänga med då fokus ligger på att förbereda sig för nästa match. Eftersom flera lag spelar på så pass många olika sätt gäller det att varje vecka vara beredd på helgens motstånd. Trots det hälsar vi självklart alltid nya spelare välkomna och ser till att dessa blir integrerade in i sporten och laget så fort som möjligt.

Hur ska ni tackla höstsäsongen?

– Nästa match spelas 5-6 augusti. Det är slutspelet. Vilka vi möter är inte klart ännu. Höstsäsongen grundar sig i hur det går i slutspelet, åker vi ut är det slut. Då blir fokus på träningsläger och fys. Men annars kommer vi ladda och steppa upp vår träning för att ta oss ända till division 1-final!, fortsätter Bauer.

Tack vare fint spel har Broncos fått footballhjärtat att slå hos många av kommunens invånare. Publikstödet finns och det växer.

Gör en enorm skillnad

– Vi har fått en fantastisk support av fans i Upplands-Bro. Det gör enorm skillnad när det väl är match, att vi har fans som hejar på oss. Vi har en grupp på Facebook som heter Untamed som är en samlingsplats för alla våra fans. Just nu har vi över 270 medlemmar i gruppen.

Tror du intresset kommer öka?

– Vi har som sagt riktigt bra stöd på matcherna. Fortsätter vi i den takten som vi har fans som ansluter på matcherna kommer vi inom några år ha det största publikstödet i Division 1, avslutar John Bauer.

Broncos

Broncos har vunnit tre matcher (senast mot Luleå, 21–0) och förlorat tre. Det placerar dem på en fjärdeplats och en säkrad slutspelsplats.

Supporterfalangen Untamed erbjuder bland annat Broncos-kläder för den som vill klä upp sig ordentligt inför matcherna. På Facebook hittar man deras webbshop.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet