SM-silver som uppladdning för VM

Det blev som väntat en pallplats för Ursviktjejen Katarina Sonnevi och hennes X-team på SM. Nu väntar fullt fokus inför VM i indoor skydiving i april.

  • Publicerad 15:00, 21 feb 2019

Sedan ett par år är X-team Sveriges bästa damlag inom indoor skydivings formationshoppning. Sporten då du tillsammans med tre lagkamrater ska göra många formationer i en vindtunnel.

Man har tio försök på sig á 35 sekunder att få ihop så många formationer som möjligt i tunneln. Katarina Sonnevi och hennes team vann den gångna helgen silver i den öppna klassen. Ett väntat sådant.

– Ja, det var vad vi hoppades på även om vi inte visste hur bra konkurrenterna blivit. Silvret kändes ganska så säkert, så istället var det mest fokus på att få ett bra snitt och resultat, säger Ursviksbon.

Ett delmål mot VM

SM fungerar som ett bra delmål och uppladdning inför VM i Frankrike i april. Team X vann förra året VM-brons både i formationsflygning inomhus (vindtunnel) samt utomhus med fallskärm.

– SM är alltid kul och dessutom roligt att tävla på hemmaplan. Vi var nöjda med silvret och det är en bra deltävling inför VM som är vårt stora mål med 2019.

Hur laddar ni upp fram till VM?

– Vi har gjort om upplägget lite mot tidigare. Vi har en utländsk coach som kommer då och då, så när han är här blir det som ett intensivt läger. Däremellan kör vi själva i tunneln och även annan sorts träning, till exempel fys och mental träning.

Vad är målet på VM?

– Medalj i alla fall, sen får vi se. Minst ett brons.

Silvret på SM innebär även att Team X utgör Sveriges landslag på damsidan under 2020.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Nyheter Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.onsdag 15/5 17:46
Stockholm Direkt