SM-silver som uppladdning för VM

Det blev som väntat en pallplats för Ursviktjejen Katarina Sonnevi och hennes X-team på SM. Nu väntar fullt fokus inför VM i indoor skydiving i april.

  • Publicerad 15:00, 21 feb 2019

Sedan ett par år är X-team Sveriges bästa damlag inom indoor skydivings formationshoppning. Sporten då du tillsammans med tre lagkamrater ska göra många formationer i en vindtunnel.

Man har tio försök på sig á 35 sekunder att få ihop så många formationer som möjligt i tunneln. Katarina Sonnevi och hennes team vann den gångna helgen silver i den öppna klassen. Ett väntat sådant.

– Ja, det var vad vi hoppades på även om vi inte visste hur bra konkurrenterna blivit. Silvret kändes ganska så säkert, så istället var det mest fokus på att få ett bra snitt och resultat, säger Ursviksbon.

Ett delmål mot VM

SM fungerar som ett bra delmål och uppladdning inför VM i Frankrike i april. Team X vann förra året VM-brons både i formationsflygning inomhus (vindtunnel) samt utomhus med fallskärm.

– SM är alltid kul och dessutom roligt att tävla på hemmaplan. Vi var nöjda med silvret och det är en bra deltävling inför VM som är vårt stora mål med 2019.

Hur laddar ni upp fram till VM?

– Vi har gjort om upplägget lite mot tidigare. Vi har en utländsk coach som kommer då och då, så när han är här blir det som ett intensivt läger. Däremellan kör vi själva i tunneln och även annan sorts träning, till exempel fys och mental träning.

Vad är målet på VM?

– Medalj i alla fall, sen får vi se. Minst ett brons.

Silvret på SM innebär även att Team X utgör Sveriges landslag på damsidan under 2020.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

100 meter bro lyfts på plats i natt

Nyheter Milstolpe för nya tvärbanan Det har varit många turer kring tvärbanans nya Kistagren och processen har dragit ut på tiden. Men natten till onsdag når bygget en viktig milstolpe, då en del av tvärbanebron vid Bromma blocks sätts...tisdag 19/3 16:32

Akademin ska skapa praktikplatser åt fler

Nyheter Med Arbetsförmedlingen i förändring behövs nya vägar till jobb och studier. Efter några lyckade försök i bostadsområden i Frölunda och Helsingborg tar TalangAkademin nu avstamp i en hel stad –...tisdag 19/3 9:44