MÅLSKYTT. Fredrik Stridlund (närmast i bild) gjorde första målet i sista genrepet mot Enköpings SK. Foto: Arne Rundlöf

Småstökigt när Väsby vann genrepet

Vilda Väsby dominerade spel- och chansmässigt försäsongens sista träningsmatch mot Enköpings SK. Dock krävdes ett snyggt straffmål, signerat Elliot Lorraine, i sudden death för ett avgörande.

  • Publicerad 22:00, 10 sep 2019

För tre veckor sedan besegrade Väsby seriekonkurrenten Enköping med smickrande 7–2 hemma i Vilunda ishall. I kväll blev siffrorna desto tajtare.

Sett till att hemmalaget inte vaskade fram något av värde under första perioden kunde Väsbylaget haft med sig något eller några måls ledning till vila.

Omgående i andra perioden visade hemmalaget aggressivitet och det gav lite turligt 1–0. Väsbys svar kom i spel fyra mot fyra genom backen Fredrik Stridlund och med 1–1 tog lagen sig an tredje perioden. Där gjorde ESK precis som i andra perioden, alltså mål innan alla på publikplats tuggat i sig pausfikat.

Stökig slutperiod

Om de två inledande perioderna var aningen krystade i väntan på helgens seriestart så blev den tredje en typisk tuppfäktning som domarna inte lyckades stävja.

Att känslor väcktes till liv hade dock Väsbytränaren Viktor Tuurala ingenting emot.

– Just därför hade vi bokat Enköping i genrepet. Till en början var det ett antiklimax, men det brukar tillkomma känslor mot ESK och gjorde så till slut, säger han och summerar ett par bulor och skrapsår.

– Det är bra att se hur killarna reagerar, bra att ha med sig in i säsongen.

Som för Väsbys del är Visby Roma hemma på söndag.

Lorraine avgjorde

Kvällens avgörande blev ännu en sudden death sedan Manfred Ehlers ordnat 2–2-målet. Förlängningen var ung när Elliot Lorraine fälldes i friläge. Han tog själv hand om straffen och avgjorde.

– Rättvist, menade assisterande tränaren Nicklas "Boba" Pettersson och han liksom Viktor Tuurala ser fram mot att 2019/20 nu börjar på allvar.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Apoteksskogen

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt