Snabb. Linus Ahlström visade prov på imponerande körning i England. Foto: Privat

Snabb Ahlström till final i England

Linus Ahlström tog sig till final i Ginetta Junior Scholarship på Blyton Park i England.

  • Publicerad 16:26, 1 nov 2017

Förra veckan deltog Linus Ahlström, 14, från Ekerö i uttagningen till Ginetta Junior Scholarship på Blyton Park i England.

Linus Ahlström har en sjuårig gokartkarriär bakom sig och avslutade gokartsäsongen med en fin fjärdeplats i mellansvenska kartracingserien (MKR) i klassen J125.

Nu har han beslutat sig för att gå vidare i bilsportkarriären och gå över till att köra banracing.

I veckan deltog han som enda svensk, tillsammans med 65 stycken talangfulla ungdomar mellan 13-15 år i Ginettas uttagning till ett stipendium där vinnaren erhåller en fullt betald säsong i Ginettas juniorserie i England 2018.

Tolv ungdomar gick vidare

Ginettas juniorserie är väldigt populär i England, då den är en instegsklass till BTCC och tävlingarna direktsänds på TV.

Uttagningarna bestod i två kvalificeringsdagar där deltagarna blev bedömda i fystester, mediatester med intervjuer på engelska samt bilkörning där deltagarna under kvaldagarna fick coachning av bland annat förare från engelska BTCC-serien.

Tolv ungdomar gick vidare från de båda kvaldagarna till en finaldag, vilket innebar mer bilkörning, denna gång utan instruktioner samt fler intervjuer. Linus Ahlström var en av de tolv som lyckades ta sig till finaldagen där det var utslagstävlingar som hela tiden minskade antalet deltagare.

Fick mycket beröm

Linus Ahlström lyckades inte ta sig hela vägen till de sista racen där vinnaren slutligen blev James Taylor, 15, från England.

I England fanns flera raceteam från juniorserien på plats och Linus Ahlström fick mycket beröm för sin körning. Han har under veckan etablerat kontakter med ett engelskt raceteam vilket han hoppas ska kunna hjälpa honom att uppfylla sin dröm.

– Min dröm är att få köra juniorserien i England under nästa säsong eller att köra Ginetta-serien i Sverige, säger Linus Ahlström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter