Hjälte. Douglas Bergqvist i segermatchen hemma mot Djurgården som han avgjorde med sitt 2–1 mål. Foto: Johan Axelsson

Snart kan Arsenal vänta för Douglas

Ekeröfödde Douglas Bergqvist som numera spelar fotboll i Östersund ska möta Arsenal på torsdag i Europa Leagues 16-delsfinal. – Det är jättekul att vi ska möta Arsenal men precis som alla andra matcher så går vi för seger, säger han.

  • Publicerad 10:04, 12 feb 2018

Ekerö var en fantastisk plats att växa upp på. Jag kommer ihåg att jag var mycket ute i grannskapet och spelade fotboll, cyklade och lekte med kompisar.

Östersundspelaren Douglas Bergqvist, 24, är född och uppvuxen på Ekerö. När han var åtta år fick hans pappa ett jobb i London dit hela familjen flyttade men han minns mycket väl sina år på Ekerö.

– Ekerö var en fantastisk plats att växa upp på. Jag kommer ihåg att jag var mycket ute i grannskapet och spelade fotboll, cyklade och lekte med kompisar, säger han.

I England blev Bergqvist kvar tills han återvände till Sverige 2014 då han skrev på för den dåvarande Superettanklubben Östersunds FK. Där har han varit med på en otrolig resa.

De gick upp i allsvenskan, vann Svenska Cupen vilket gjorde att de tog sig till kvalet till Europa League där de bland annat slog ut storlaget Galatasaray.

God sammanhållning

Efter ett lyckat gruppspel där Östersund mot alla odds återigen lyckade ta sig vidare trots tufft motstånd lottades laget att möta Arsenal i 16-delsfinal. Skälen till att lilla Östersund lyckats med denna sensation är främst lagsammanhållningen enligt Bergqvist.

– Det är flera faktorer men lagsammanhållningen är väldigt speciell och hela klubben är som en familj som tillåter oss att gå ut och njuta och spela utan rädsla eller press, säger han.

Han lyfter även fram tränaren Graham Potter.

– Graham Potter är en fantastisk tränare som balanserar upp laget och ser till att alla är glada. Han är dessutom väldigt smart och är alltid ett steg före motståndarnas tränare, säger Bergqvist.

Var med mot Galatasaray

Han var delvis skadad under den senaste säsongen och gjorde tio allsvenska matcher där han bland annat avgjorde hemma mot Djurgården. I Europa League-kvalet deltog han i tre matcher och spelade när Östersund slog ut storlaget Galatasaray.

Inte rädda

Nu väntar alltså Arsenal hemma på Jämtkraft Arena på torsdag och det är inte omöjligt att Bergqvist är med i startelvan och den tuffe mittfältaren rädds inte motståndet.

– Det är jättekul att vi ska möta Arsenal men precis som alla andra matcher så går vi för seger, säger Bergqvist.

Returen på Emirates Stadium spelas den 22 februari.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu lämnar Simpson sitt tränaruppdrag på Ekerö

Sport Pascal Simpson slutar som fotbollstränare efter två säsonger i Ekerö.fredag 18/1 15:55