Sollentuna FK siktar högre

I en redan bred trupp är fler på ingång inför Sollentunas division 1-premiär mot Karlslund på söndag. Sportchefen Erik Börjeson drar ändå en lans för de tre tonåringarna: "De kommer att spela under året".

  • Publicerad 13:40, 6 apr 2018

Sollentuna FK gjorde innan påsk klart med Kärrdals IF-fostrade Alexander Seger som vid 18 års ålder debuterade för BP i superrettan. Sedan dess har mittfältare spelat för San Pedro och Real Avilés i spanska tredjedivisionen. Övergångspapper är skickade, strular inget är 21-åringen klar till premiären, dock är han skadad och lär missa den oavsett.

Det finns risk att en annan nykomling, Siriuslånet Henry Offia, också missar premiären. Han drabbades av malaria under träningslägret i Turkiet och den talangfulle forwarden har missat en del träning.

Sportchefen Erik "Atilla" Börjeson blottar ändå ingen oro. Han tror att den föryngrade truppen behöva en bra start, men tror hårt på de som inte nått upp till 20 år.

– De nya, Oscar Kihlgren och Monir Jelassi, är supertalanger. Och så har vi Daniel Söderberg.

Söderberg har hunnit lämna tonåren med ett par månader och tillhör de många skadade.

– Övergången till seniofotboll är tuff, jag är ändå säker på att Oscar och Monir får speltid. Vi är kända för att få fram unga spelare, fortsätter Atilla.

Tränaren Christer Mattiasson är försiktigare med att utlova speltid. Han ser ändå potential i de två 99:orna.

– Som för alla unga spelare är det svårt att hålla en bra nivå över 30 matcher. Monir är sjukt snabb, han har en utväxling efter tredje steget som vi kommer att ha stor nytta av. Han måste få chansen att lyckas och misslyckas. Det samma gäller för Oscar. Han är skicklig, har bra passningsfot och behöver större mod att spela framåt, säger Mattiasson.

Skador har redan nämnts. SFK-tränaren har fem sex spelare vars status är oviss. Därför ser han inga problem med 26 spelare i truppen.

– Sett till fjolåret vet vi att skador och sjukdomar kommer. Vi vet även att spelare får för sig att söka andra lag eller sluta.

Sollentuna slutade tia i fjol, kontraktet säkrades i sista omgången.

– Vi siktar högre, men ska hålla igen med pratet om placering. Vi ville förändra efter förra året och förändringarna har blivit gigantiska med många nya spelare. Truppen är ung, utvecklingsbar och det är fantastiskt roligt att jobba med killarna. Varje dag. Vi ska vara högre upp i tabellen, var återstår att se, säger Mattiasson.

Lagets ende 80-talist är Kalle Ramsell. Efter påskhelgen första av flera träningar blev han kvar utanför straffområdet och nötte frisparkar.

– Det blir en intressant säsong. Vi spelar bättre fotboll, har större bollinnehav och det bör resultera. Positivt. Vi visade kvalité i fjol, nu ska lägstanivån vara högre.

Den långa vintern har stört många lag under försäsongen. Tack vare fotbollshallen på Norrvikens IP har SFK sluppit ställa in pass.

– Klart att det ska vara till vår fördel, säger Kalle Ramsell.

SFK spelar premiären på Karlslund Arena i Örebro på söndag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Oklara planer för Edsvik

Nyheter Kommunen: "Vi hoppas kicka igång något om ett år" Duvslaget, MC Collection, Brygghusets café – och nu Edsvik konsthall. Vad ska hända med Edsvik? Än så länge har kommunen ingen klar plan.lördag 24/8 10:00

Första skolveckan - en mjukstart

Nyheter I onsdags började skolan: "Det bästa är att träffa kompisarna" säger Isabella. Vad händer under första skolveckan? I onsdags började skolans hösttermin och på Norra Strandskolan, liksom på många skolor, är den första veckan en mjukstart med nya lärare och klasskompisar.torsdag 22/8 15:00

Holländsk grävmaskin ska rädda HIP

Nyheter 100 ton sand ska lyftas bort från planen Borstning, blåsning och dammsugning. Metoderna har varit många för att rädda konstgräsplanen på Helenelunds IP efter halkproblemen – nu ska man gräva bort sanden.torsdag 22/8 12:41
Stockholm Direkt