SJU. Simon Brännvall gjorde sitt sjunde mål den här säsongen mot Visby. Foto: Anders Ekström

Sollentuna föll på övertid mot topplaget Visby Roma

Efter en stark hemmainsats kunde SHC till slut knipa en poäng av topplaget Visby/Roma. I en svängig och sevärd historia kunde gotlänningarna dock avgöra på övertid.

  • Publicerad 09:10, 2 dec 2019

Redan efter 14 sekunder kom 1–0 via Simon Brännvall. Återigen fick därmed gästerna en stark start tidigt. Men gästerna kunde vända på skutan och mot slutet av första kom både 1–1 och 1–2. Båda i power play.

Den sevärda matchen fortsatte i andra perioden då det blev en riktig målfest. Först 2–2 av Fredrik Wink, sedan 2–3 och därpå kvittering av Simon Boman. Dock kunde gotlänningarna göra även 3–4 i slutet på andra vilket avslutade den roliga mittperioden i Sveab Arena.

Men hemmalaget gav sig inte.

På ett powerplay kom kvitteringen av Emil Ström tidigt i tredje. Och därpå var det slut på målfyrverkeriet. Matchen gick till övertid och där var gästerna starkare och avgjorde i tre mot tre efter drygt två minuter.

Visby/Roma gick därmed upp som etta i hockeyettan östra efter ha fortsatt med sig extrapoängen från Sollentuna (4–5).

Trots övertidsförlusten finns det mycket att ta med från söndagen. Bland annat tre mål med fullt manskap på isen och att de länge pressade ett starkt topplag.

Efter 19 spelade omgångar ligger SHC åtta. Tre matcher återstår av grundserien och det mesta talar för att det blir fortsättningsserien.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30

Världsårsbästa och svenskt rekord på Vallen

Nyheter Daniel Ståhl i toppform - Almgren tvåa Årets Sollentuna GP blev en minnesrik kväll med två höjdpunkter på 2 000 meter och diskus – med flera andra personbästa från friidrottens elit på Vallen.tisdag 11/8 9:40
Stockholm Direkt