SJU. Simon Brännvall gjorde sitt sjunde mål den här säsongen mot Visby. Foto: Anders Ekström

Sollentuna föll på övertid mot topplaget Visby Roma

Efter en stark hemmainsats kunde SHC till slut knipa en poäng av topplaget Visby/Roma. I en svängig och sevärd historia kunde gotlänningarna dock avgöra på övertid.

  • Publicerad 09:10, 2 dec 2019

Redan efter 14 sekunder kom 1–0 via Simon Brännvall. Återigen fick därmed gästerna en stark start tidigt. Men gästerna kunde vända på skutan och mot slutet av första kom både 1–1 och 1–2. Båda i power play.

Den sevärda matchen fortsatte i andra perioden då det blev en riktig målfest. Först 2–2 av Fredrik Wink, sedan 2–3 och därpå kvittering av Simon Boman. Dock kunde gotlänningarna göra även 3–4 i slutet på andra vilket avslutade den roliga mittperioden i Sveab Arena.

Men hemmalaget gav sig inte.

På ett powerplay kom kvitteringen av Emil Ström tidigt i tredje. Och därpå var det slut på målfyrverkeriet. Matchen gick till övertid och där var gästerna starkare och avgjorde i tre mot tre efter drygt två minuter.

Visby/Roma gick därmed upp som etta i hockeyettan östra efter ha fortsatt med sig extrapoängen från Sollentuna (4–5).

Trots övertidsförlusten finns det mycket att ta med från söndagen. Bland annat tre mål med fullt manskap på isen och att de länge pressade ett starkt topplag.

Efter 19 spelade omgångar ligger SHC åtta. Tre matcher återstår av grundserien och det mesta talar för att det blir fortsättningsserien.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Så vill partierna använda Sollentunas välfärdsmiljoner

Nyheter ✓Trygghet ✓Psykisk ohälsa ✓Tilläggsbudget Sollentuna kommun kan få ett extra tillskott av de så kallade välfärdsmiljarderna som riksdagspartierna förhandlar om i vårändringsbudgeten. Så här vill partierna i Sollentuna fördela miljonerna.torsdag 23/1 16:57

Två bilar i brand i Sollentuna i natt

Nyheter Stod vid närheten av en industribyggnad En anmälan om skadegörelse har upprättats efter att två bilar brunnit i närheten av en industribyggnad i Edsberg.torsdag 23/1 9:25
Stockholm Direkt