SJU. Simon Brännvall gjorde sitt sjunde mål den här säsongen mot Visby. Foto: Anders Ekström

Sollentuna föll på övertid mot topplaget Visby Roma

Efter en stark hemmainsats kunde SHC till slut knipa en poäng av topplaget Visby/Roma. I en svängig och sevärd historia kunde gotlänningarna dock avgöra på övertid.

  • Publicerad 09:10, 2 dec 2019

Redan efter 14 sekunder kom 1–0 via Simon Brännvall. Återigen fick därmed gästerna en stark start tidigt. Men gästerna kunde vända på skutan och mot slutet av första kom både 1–1 och 1–2. Båda i power play.

Den sevärda matchen fortsatte i andra perioden då det blev en riktig målfest. Först 2–2 av Fredrik Wink, sedan 2–3 och därpå kvittering av Simon Boman. Dock kunde gotlänningarna göra även 3–4 i slutet på andra vilket avslutade den roliga mittperioden i Sveab Arena.

Men hemmalaget gav sig inte.

På ett powerplay kom kvitteringen av Emil Ström tidigt i tredje. Och därpå var det slut på målfyrverkeriet. Matchen gick till övertid och där var gästerna starkare och avgjorde i tre mot tre efter drygt två minuter.

Visby/Roma gick därmed upp som etta i hockeyettan östra efter ha fortsatt med sig extrapoängen från Sollentuna (4–5).

Trots övertidsförlusten finns det mycket att ta med från söndagen. Bland annat tre mål med fullt manskap på isen och att de länge pressade ett starkt topplag.

Efter 19 spelade omgångar ligger SHC åtta. Tre matcher återstår av grundserien och det mesta talar för att det blir fortsättningsserien.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så ska SL dra in ännu mer pengar på reklam

Nyheter Hela tåg och stationer kan kläs in Blågröna styret i Region Stockholm planerar att dra ännu mer stålar på reklam och fler kommersiella ytor i kollektivtrafiken.tisdag 10/12 11:41

Haverikommissionen utreder inte bussolyckan i Sjöberg

Nyheter "Vi har kriterier för när vi ska utreda eller inte" säger haveriutredaren. Haverikommissionen väljer att inte utreda bussolyckan, men konstaterar att väderförhållande och vägens utformning skapade svårigheter för förarna. Polisens utredning fortsätter.tisdag 10/12 10:10

Hembygdsföreningen får KD:s kulturpris

Nyheter "Vi är väldigt tacksamma" säger ordförande Anders Broberg Hembygdsföreningen prisades i helgen under årets julmarknad för sitt mångåriga engagemang för Sollentunas kulturhistoria.måndag 9/12 11:22
Stockholm Direkt