Foto: Bengt Jörnåker

Sollentuna HK har hittat formen till slut

Efter en motig start har Sollentuna handbollsherrar nu tagit fyra raka segrar, senast mot Djurgården. Och målet är, trots att SHK är en bit efter täten, fortfarande att gå upp i division 1 igen.

  • Publicerad 12:00, 9 jan 2018

Vi spelar betydligt lugnare och taktiskt nu

Höstens division 2-säsong började väldigt tungt för SHK och tränaren Daniel Båverud beskriver starten som ett platt fall.

Men värdefulla ändringar gjordes och vinsterna har blivit fler nu på slutet. Trenden har vänt.

– Vi hade ett nytt koncept och nytt försvarsspel som inte fungerade överhuvudtaget. Skillnaden är att vi nu försöker vi anpassa konceptet och försvarsspelet till individerna vi faktiskt har i laget. Vi spelar betydligt lugnare och taktiskt nu, säger Daniel Båverud som är spelande tränare i Sollentuna HK.

Sollentuna HK mötte i söndags Djurgårdens IF och vann med 32–27. Detta blev lagets fjärde raka vinst för säsongen i division 2.

– Det var en trygg seger och det känns jättebra. Vi ledde matchen rakt igenom även fast vi inte gjorde någon superprestation. Nu är det mycket gladare stämning i truppen.

Målet är trots den tunga starten att ta en högre placering och gå upp i division 1 igen. Sollentuna HK har nyligen fått tillbaka betydande spelare som tidigare varit skadade. Bland annat Fredrik Larsson och Fredrik Liljehov.

– Jag tror att spelarna som kommit tillbaka har haft stor betydelse för de senaste vinsterna och att målvakterna spelat bra. Sen har vi hittat vårt spel för att kunna ta hem matcherna.

Daniel gjorde ett nyförvärv till laget förra veckan då han hittade en intressant kille som jobbade på gym i Sundbyberg. Nämligen den personliga tränaren, Joel Fransson, som tidigare spelat handboll på landslagsnivå. Joel gjorde två mål i hans första match med laget när de mötte jumbon Djurgården.

– Jag såg att det stod i hans meriter att han spelat handboll tidigare. Jag gick fram till honom på gymmet och frågade om han var sugen på att börja spela handboll igen. Han hörde av sig i början av förra veckan och ville vara med.

Spelande tränaren Daniel skulle egentligen inte vara med och spela i år. Men han gjorde ändå comeback i början av säsongen då klubben led av skador. I senaste matchen mot Djurgården bidrog den tidigare elitspelaren med åtta mål.

– Först och främst gick jag in och spelade för att vi var kort om folk. Så länge knät håller så kommer jag att spela. Men målet är att jag inte ska spela.

Det som saknas nu enligt Daniel är publiken.

– Det skulle vara kul om fler kom och kollade, speciellt nu när det går bra för oss.

På söndag väntar omgång 13 och den spelas borta mot HF Sif i Märsta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48