Sollentuna HK klara för division 1

Jobbet utfört, SHK återvänder till division 1. Ett favorittippat Sollentuna HK höll för trycket och säkrade den gångna helgen avancemanget uppåt.

  • Publicerad 11:00, 7 mar 2019

Målet var glasklart inför säsongen och en medveten press las på handbollsgängets axlar. Laget skulle gå upp och därmed återvända till division 1 igen.

Och det har egentligen aldrig varit något snack om att så inte skulle bli fallet.

Sollentuna HK visade från omgång 1 att de var att räkna med. Förstärkta med ett gäng överblivna AIK-spelare, som kom i våras, blev ett bra lag då ännu starkare. Efter 20 spelade matcher hittills har laget bara tappat tre poäng av 40 möjliga.

Den gångna helgen säkrades förstaplatsen och avancemanget efter 34–19 mot den gamla rivalen Brännan från Härnösand.

– Det känns jäkligt skönt, säger Nicklas Fryklund, som tränar laget ihop med Daniel Båverud, och fortsätter:

– Vi har gjort en bra säsong och egentligen bara gjort två dåliga matcher, då vi också tappade poäng. Att bara tappa tre poäng säger egentligen allt om vår insats.

Topplag hela säsongen

När toppkonkurrenten Skogås besegrades i omgång 7 (38-35) var Sollentuna ensam majestät i toppen och lett division 2 norra bekvämt sedan dess.

När sedan SHK bortaslog Gimonäs i Umeå (25–24) i omgång 16 kände sig tränarduon helt säkra på att det skulle gå vägen.

– Ja, då var det i princip klart. Man kände att detta kommer vi inte att tappa.

Vad har har varit nycklarna till avancemanget uppåt?

– Vi har haft de bästa spelarna och det bästa laget i serien, det har visat sig med all tydlighet kring resultaten. Att vi fick nya spelare innan säsongen har gjort att vi kan ha bra närvaro och bra matchning på träning. Det har varit a och o, fortsätter Fryklund.

– Vi har även haft ett riktigt bra försvar och nu har vi även fått till det i anfallet. Många spelare har utvecklats mycket. Dessutom har min tränarkollega Daniel Båverud betytt mycket på plan, han trygghet och närvaro i spelet har gjort stor skillnad.

Ett stort mål kvar

Förutom en bra avslutning på division 2 (två matcher) återstår ett mål för Sollentuna HK med säsongen. Nämligen att spela upp U/B-laget – Stubbhagen – också. Laget är klara för kval uppåt och kommer troligen att möta Sundsvall i bäst av tre matcher från och med 30 mars.

För ett par omgångar sedan "låste" SHK ett par spelare i division 3-laget då det finns speciella regler för hur spelarna får gå emellan två seniorlag i samma förening.

– Vi såg till att även Stubbhagen fick ett bra lag inför avslutningen och gjorde två hyfsat jämna lag med vår trupp. Målet är att vinna kvalet och gå upp. På sikt vill vi bli nummer 1 för handbollsspelare i norrort och då är det bra att ha seniorlag i högre divisioner.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SD:s ledare blir politisk vilde

Nyheter Bo Ehlin tar över efter Mikael Stigenberg Stigenberg meddelar att han behåller sina förtroendeuppdrag, efter att han utesluts ur Sverigedemokraterna. Lokalgruppen väljer ny gruppledare, Bo Ehlin, efter utredningen.onsdag 26/6 13:45

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38

City Gross stänger under 1,5 år

Nyheter Öppnar igen vid årsskiftet 2021 City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.tisdag 25/6 17:03
Stockholm Direkt