UPP. Daniel Båverud vill ha upp båda SHK:s herrlag till nästa säsong. Foto: Anders Ekström

Sollentuna HK vill ha upp båda sina herrlag i vår

Sollentuna HK:s herrlag går fortsatt mycket starkt i seriespelet. Målsättningen är att både herr- och u-laget ska flyttas upp en division till nästa säsong, vilket ser lovande ut nu när sluttampen börjat.

  • Publicerad 16:20, 1 feb 2019

Det blev visserligen ”bara” 28–28 mot Spånga häromveckan, men annars går Sollentuna handbollsherrar fortsatt superbt i division 2 norra. Blott tre tappade poäng på hela säsongen säger det mesta.

I söndags utklassades Bolton med klara 41–27.

– Det har sett bra och stabilt ut rakt igenom. Förutom Gimonäs Umeå (förlust) och Spånga har det rullat på bra, säger den spelade tränaren Daniel Båverud.

– Vi har en bred och stark trupp och kan fylla på bakifrån när vi saknat spelare, vilket vi inte kunnat göra tidigare år.

Efter 15 spelade omgångar leder Sollentuna tvåan med fem poäng. En dryg tredjedel – sju omgångar – återstår och Båveruds gäng sitter onekligen i "pole position" inför sluttampen.

– Gimonäs Umeå på lördag blir jätteviktig att ta. Vi har räknat ut att vi behöver fyra, fem vinster till för att vinna serien och gå upp. Så det är bara att ”kötta” på.

Målet är uppflyttning

Även U/B-laget – Stubbhagen – går bra och ligger trea i division 3, vilket är kvalplats. Där återstår det fyra kamper och närmast jagande lag är tre pinnar efter.

Målsättningen är att få upp båda lagen en division.

– Om vi är förberedda och ger fullt ska vi klara av det. Såklart kan hjärnspöken och skador ställa till det men det ska gå oavsett.

– Vi ska gå upp med a-laget, annars kan de kicka mig och min tränarkollega Nicklas (Fryklund) på en gång. Målet är även att få upp Stubbehagen med. Vi har spelarmaterialet att nå våra mål med säsongen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22