UPP. Daniel Båverud vill ha upp båda SHK:s herrlag till nästa säsong. Foto: Anders Ekström

Sollentuna HK vill ha upp båda sina herrlag i vår

Sollentuna HK:s herrlag går fortsatt mycket starkt i seriespelet. Målsättningen är att både herr- och u-laget ska flyttas upp en division till nästa säsong, vilket ser lovande ut nu när sluttampen börjat.

  • Publicerad 16:20, 1 feb 2019

Det blev visserligen ”bara” 28–28 mot Spånga häromveckan, men annars går Sollentuna handbollsherrar fortsatt superbt i division 2 norra. Blott tre tappade poäng på hela säsongen säger det mesta.

I söndags utklassades Bolton med klara 41–27.

– Det har sett bra och stabilt ut rakt igenom. Förutom Gimonäs Umeå (förlust) och Spånga har det rullat på bra, säger den spelade tränaren Daniel Båverud.

– Vi har en bred och stark trupp och kan fylla på bakifrån när vi saknat spelare, vilket vi inte kunnat göra tidigare år.

Efter 15 spelade omgångar leder Sollentuna tvåan med fem poäng. En dryg tredjedel – sju omgångar – återstår och Båveruds gäng sitter onekligen i "pole position" inför sluttampen.

– Gimonäs Umeå på lördag blir jätteviktig att ta. Vi har räknat ut att vi behöver fyra, fem vinster till för att vinna serien och gå upp. Så det är bara att ”kötta” på.

Målet är uppflyttning

Även U/B-laget – Stubbhagen – går bra och ligger trea i division 3, vilket är kvalplats. Där återstår det fyra kamper och närmast jagande lag är tre pinnar efter.

Målsättningen är att få upp båda lagen en division.

– Om vi är förberedda och ger fullt ska vi klara av det. Såklart kan hjärnspöken och skador ställa till det men det ska gå oavsett.

– Vi ska gå upp med a-laget, annars kan de kicka mig och min tränarkollega Nicklas (Fryklund) på en gång. Målet är även att få upp Stubbehagen med. Vi har spelarmaterialet att nå våra mål med säsongen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Snart dags för världens längsta marathon

Nyheter "Jag får energi av att andra har kul" säger Nicholas Roman Nästa lördag går startskottet för tredje omgången av världens längsta marathon i Sollentuna vid Edsviken.söndag 18/8 10:00

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00
Stockholm Direkt