Foto: Anders Ekström

Sollentuna kvar i division 1 norra – "En stor lättnad"

Sollentuna FK pallade för trycket när det gällde som mest. Efter stabila 2–0 hemma mot Motala, på ett kylslaget Vallen, står det klart att SFK spelar i division 1 även 2020.

  • Publicerad 18:50, 10 nov 2019

Otroligt skönt. En stor lättnad.

Med fina 2–1 i Motala hade Sollentuna övertaget i "halvtid". Skulle SFK göra ett tidigt mål skulle MAIF behöva göra minst tre för att vinna.

Och det målet kom. Tidigt.

Brwa Pishdari gav hemmalaget en drömöppning. Strax därpå kom även 2–0 via Cameron Streete och överlag var det klasskillnad i första. Motala hängde helt enkelt inte med i tempot och la mycket kraft på domaren och spelade småfult.

Långsam andra

Med sköna 2–0 i halvtid krävdes det en bragd för gästerna att vända.

Den andra halvleken blev ganska sömnig och chanserna uteblev. Sollentuna höll bekvämt undan, på en fin gräsplan trots vädret , och det blev aldrig någon dramatik.

Med 2–0 idag och 2–1 i onsdags stannar SFK kvar i division 1 norra efter sammanlagt 4–1 i kvalet.

– Otroligt skönt. En stor lättnad. Det har varit ett tufft år men vi samlade kraft inför den sista matchen och visade verkligen att vi ska vara kvar i den här serien även nästa år, säger lagkaptenen Alexander Seger som fick vila i onsdags på grund av rött kort mot Gefle.

– Det var nervöst att stå på sidan, men skönt att grabbarna gjorde ett bra resultat där nere.

Vad gjorde att ni vann idag?

– Kändes som vi hade lugnet, spelade vår fotboll och satte standarden direkt. Med vårt bollinnehav och bra spel där vi skapar många chanser. Dom tröttades ut och vi kunde bara spela av den.

"Hade puls i morse"

Efter sedvanligt segerjubel möter en lättad och glad huvudtränare upp. Normalt brukar han inte vara så stressad men idag var det lite mer anspänning än vanligt.

– I morse hade jag puls, det var ju mycket på spel. Hade vi åkt ner hade det ju drabbat vårt U19 så det var en stor lättnad att vi klara oss. Bra för hela föreningen, säger Christer Mattiasson och fortsätter:

– Jag tycker det är starkt att vara kvar tre raka år i division 1 och idag visade vi mental styrka. Vi visade att vi var det bättre laget över två matcher och det var jätteviktigt att vi fixade det.

Fått nytt förslag

Mattiasson och Rebaz Hassan har ryktats till Västerås SK till 2020 men det vill han inte kommentera.

– Jag och Rebaz har fått ett kontraktsförslag från Sollentuna som vi ska överväga. I övrigt har jag inga kommentarer om det mer än det kommer bli en kul division 1 nästa år med sju Stockholmslag och flera roliga derbyn.

Till sist: förutom nytt kontrakt var det även glädjande att se de skadedrabbade hemmasönerna Kalle Ramsell och Anton Thelander på plan. Den sistnämnde har brottats med skador de senaste åren men har 2019 visat den formen som gjorde att mittbacken ryktades till klubbar högre upp.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Häktad för kvinnofridskränkning får 180 000 kronor

Nyheter Frikändes efter tre månader i häktet En Sollentunabo frikänns för grov kvinnofridskränkning och får 180 000 kronor i ersättning. Kvinnans berättelse kunde inte styrkas i utredningen, enligt tingsrätten.fredag 14/8 11:30

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30
Stockholm Direkt