TRE. Ben beskriver årets trupp som konkurrenskraftig, hungrig och beslutsam. Foto: Anders Ekström

Sollentuna redo för nytt äventyr

Efter drygt tre månaders hårda förberedelser är det nu dags för examen för Sollentuna FK:s damer. På lördag startar division 1-äventyret.

  • Publicerad 22:40, 12 apr 2019

Tränaren Ben Åsberg Cronshaw, 29, kom in i slutet på 2018 och drog direkt igång att implementera sin fotbollssyn.

– Det har varit ett lärande för alla att lära oss spela vårt eget spel och stil. Jag tycker tjejerna har jobbat hårt hittills och utvecklats, säger han.

Under försäsongen har han sett att misstagen varit kostsamma.

– Ja, våra egna misstag har ibland sänkt oss, det måste vi jobba på. Samtidigt har jag sett att inget lag dominerat över oss hittills och vi har försökt spela den fotbollen som vi vill.

Trots att SFK är nykomlingar vill de spela en attraktiv fotboll i år.

– Vi vill vara ett lag som är sevärda och ska spela så mot alla lag, även topplagen. Jag vill även se att laget njuter av äventyret och varje moment. Allt är upp till oss själva nu, ingen kan skylla på något annat.

– Spelar laget som vi vill kan SFK absolut vara med i toppen, utan tvivel.

Fem nyförvärv

Ett par etablerade spelare har värvats in, men i det stora hela är truppen intakt sedan ifjol. Fem är nya utifrån, tre kommer från de egna leden.

– Det är en risk om man skulle ta in för många nya, det kan bli en obalans. Jag litar 100 procent på truppen och tycker att vi har en bra balans. Både unga och äldre erfarna spelare. Alla förstår utmaningen vi har framför oss.

En del skador har gäckat laget på försäsongen. Ben uppskattar att fyra, fem spelare i snitt missat varje match. Inför säsongsstart är minst två borta.

– Vi använder det som något positivt istället. Andra spelare får du chansen att spela och jag litar på att alla i truppen kan göra jobbet.

Är ni redo för ettan?

– Ja, det tycker jag. Vi har gjort bra resultat på försäsongen mot bra motstånd. Det är mycket kvar att lära, men jag tror hårt på laget och att spelarna är redo. Jag har en bra känsla och ser fram emot att vara underdogs.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt