TRE. Ben beskriver årets trupp som konkurrenskraftig, hungrig och beslutsam. Foto: Anders Ekström

Sollentuna redo för nytt äventyr

Efter drygt tre månaders hårda förberedelser är det nu dags för examen för Sollentuna FK:s damer. På lördag startar division 1-äventyret.

  • Publicerad 22:40, 12 apr 2019

Tränaren Ben Åsberg Cronshaw, 29, kom in i slutet på 2018 och drog direkt igång att implementera sin fotbollssyn.

– Det har varit ett lärande för alla att lära oss spela vårt eget spel och stil. Jag tycker tjejerna har jobbat hårt hittills och utvecklats, säger han.

Under försäsongen har han sett att misstagen varit kostsamma.

– Ja, våra egna misstag har ibland sänkt oss, det måste vi jobba på. Samtidigt har jag sett att inget lag dominerat över oss hittills och vi har försökt spela den fotbollen som vi vill.

Trots att SFK är nykomlingar vill de spela en attraktiv fotboll i år.

– Vi vill vara ett lag som är sevärda och ska spela så mot alla lag, även topplagen. Jag vill även se att laget njuter av äventyret och varje moment. Allt är upp till oss själva nu, ingen kan skylla på något annat.

– Spelar laget som vi vill kan SFK absolut vara med i toppen, utan tvivel.

Fem nyförvärv

Ett par etablerade spelare har värvats in, men i det stora hela är truppen intakt sedan ifjol. Fem är nya utifrån, tre kommer från de egna leden.

– Det är en risk om man skulle ta in för många nya, det kan bli en obalans. Jag litar 100 procent på truppen och tycker att vi har en bra balans. Både unga och äldre erfarna spelare. Alla förstår utmaningen vi har framför oss.

En del skador har gäckat laget på försäsongen. Ben uppskattar att fyra, fem spelare i snitt missat varje match. Inför säsongsstart är minst två borta.

– Vi använder det som något positivt istället. Andra spelare får du chansen att spela och jag litar på att alla i truppen kan göra jobbet.

Är ni redo för ettan?

– Ja, det tycker jag. Vi har gjort bra resultat på försäsongen mot bra motstånd. Det är mycket kvar att lära, men jag tror hårt på laget och att spelarna är redo. Jag har en bra känsla och ser fram emot att vara underdogs.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37