Foto: Anders Ekström

Sollentuna siktar på nystart efter jul

Efter en småsvajig grundserie stod det förra veckan klart att Sollentuna HC blev åtta. Nu siktar hockeygänget på omstart i fortsättningsserien.

  • Publicerad 10:20, 20 dec 2019

Det var en första halva som aldrig riktigt lyfte. Resultaten varierade och SHC lyckades aldrig hitta en längre formtopp. Ett par veckor innan slutomgången stod det klart att allettandrömmen stannande just vid en dröm.

– Vi ville ta ett steg framåt och bli bättre i år än sist och jag tycker att vi är aningen jämnare nu. Laget är aningen bättre 2019/20 men vi har inte riktigt haft förmågan att omsätta bra spel i poäng, säger coachen Carl-Johan Klint.

Det blev en åttondeplats i hockeyettan östra.

– Vi slarvade bort en hel del i början och var aldrig nära allettan egentligen, även om det såg hyfsat ljust ut i "halvtid". Men med tanke på att vi var tippade sist av många är det en okej position, men jag tycker sexa, sjua hade varit mer rättvist. Vi har visat att vi kan slå alla lagen men har inte bredden riktigt för att hota högre.

I mellandagarna börjar fortsättningsserien och Sollentuna tar med fyra bonuspoäng in. Två matcher avverkas innan nyår.

– Det är bara att repa mod, samla ihop oss och göra en nystart. Har vi alla med har vi chansen att göra en stark serie och vi kan slå alla, men vi är rätt beroende av att ha bärande spelare tillgängliga. Vi saknade sex, sju spelare i slutet av grundserien och det märktes.

– För oss finns det bara ett streck att kriga om. Jag tycker vi gjort goda resultat mot alla kommande motståndare och det talar för oss.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nio åtalas för tortyrliknande misshandel

Nyheter Åtal: Konflikt mellan gäng ledde till kidnappning En konflikt mellan ett antal personer i Norrort ledde till att nio unga personer häktades. Nu åtalas männen. Enligt åklagaren ska en ung man ha utsatts för tortyrliknande misshandel, natten den 22...tisdag 2/6 14:23

Misstänkt mord i Helenelund

Nyheter Större polisinsats under måndagskvällen Flera polispatruller kallades till Sollentuna under måndagskvällen efter att en ung man påträffats allvarligt skadad i Helenelund. Han avled senare under natten.tisdag 2/6 8:58

Stödarbete blir bättre betalt i Sollentuna

Nyheter Höjs från 8 till 14 kronor per timme Timlönen i den dagliga verksamheten i Sollentuna höjs med statligt bidrag, meddelar vård- och omsorgsnämnden.måndag 1/6 16:30
Stockholm Direkt