Foto: Anders Ekström

Sollentuna siktar på nystart efter jul

Efter en småsvajig grundserie stod det förra veckan klart att Sollentuna HC blev åtta. Nu siktar hockeygänget på omstart i fortsättningsserien.

  • Publicerad 10:20, 20 dec 2019

Det var en första halva som aldrig riktigt lyfte. Resultaten varierade och SHC lyckades aldrig hitta en längre formtopp. Ett par veckor innan slutomgången stod det klart att allettandrömmen stannande just vid en dröm.

– Vi ville ta ett steg framåt och bli bättre i år än sist och jag tycker att vi är aningen jämnare nu. Laget är aningen bättre 2019/20 men vi har inte riktigt haft förmågan att omsätta bra spel i poäng, säger coachen Carl-Johan Klint.

Det blev en åttondeplats i hockeyettan östra.

– Vi slarvade bort en hel del i början och var aldrig nära allettan egentligen, även om det såg hyfsat ljust ut i "halvtid". Men med tanke på att vi var tippade sist av många är det en okej position, men jag tycker sexa, sjua hade varit mer rättvist. Vi har visat att vi kan slå alla lagen men har inte bredden riktigt för att hota högre.

I mellandagarna börjar fortsättningsserien och Sollentuna tar med fyra bonuspoäng in. Två matcher avverkas innan nyår.

– Det är bara att repa mod, samla ihop oss och göra en nystart. Har vi alla med har vi chansen att göra en stark serie och vi kan slå alla, men vi är rätt beroende av att ha bärande spelare tillgängliga. Vi saknade sex, sju spelare i slutet av grundserien och det märktes.

– För oss finns det bara ett streck att kriga om. Jag tycker vi gjort goda resultat mot alla kommande motståndare och det talar för oss.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

Nyheter 20-åring misstänks även för barnpornografibrott och rån I dag, fredag, väcks åtal mot den man i 20-årsåldern som har suttit häktad misstänkt för försök till mord ute på Kärleksudden i februari förra året. Han är även misstänkt för en rad andra brott,...fredag 28/2 14:40

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30
Stockholm Direkt