Alexander Seger Foto: Anders Ekström

Sollentuna straffade på övertid – "Vi blev rånade"

SFK såg ut att gå mot sin andra raka seger i division 1-spelet. Men i slutsekunderna kom en hårt dömd straff – och Sollentuna fick nöja sig med oavgjort mot Forward. En poängtapp som kändes väldigt snopet.

  • Publicerad 20:00, 25 maj 2019

Widfalk Foto: Anders Ekström

Thibaut Liozon Molinatti Foto: Anders Ekström

Det kändes på förhand som det skulle bli oavgjort och så var även känslan under matchens gång. I bottenmötet mot Forward, på en hoppig matta på Vallen, saknades skärpan hos båda lagen vilket man ser i tabellen.

SFK, som tog årets första trea senast, var dock aningen starkare och hade mer boll, men oavgjort i paus kändes ändå som det speglade matchen.

Överlag såg försvaret och mittfältet starkt ut i hemmalaget, men i anfallet var det återigen trubbigt. Avsaknaden av skadade Brwa Pishdari är påtaglig. Firma Rashidi (sprang bara offside) och Ike fungerar inte ihop.

Bra sluttamp

Matchen fortlöpte likt den första även i andra fram till sista fjärdedelen. Det förmodade oavgjorda resultatet förbyttes då till en segerkänsla. Hemmalaget vädrade morgonluft. Kring matchminut 67 hade hemmalaget två ypperliga målchanser och borde redan då gjort mål. Istället kom hemmamålet på straff några minuter senare efter en hands.

Alexander Seger (mycket bra idag) satte den säkert och Sollentuna såg ut att gå mot en andra raka vinst. Sollentuna hade ett par lägen till och borde "dödat" matchen.

Istället kunde Forward från ingenstans få en straff. En straff som kändes mycket tveksam. Närkingarna fick inte till någon slutforcering att tala om men fick en gratischans via straffen som sattes. Inte så rättvist vid det läget.

Att få med sig en pinne till Örebro kändes nog nästan som en trea för BK Forward.

David Seger Foto: Anders Ekström

Hetsigt i slutet

Istället för att fira en seger blev det stor palaver hos hemmalaget och bland annat blev huvudtränaren Mattiasson uppvisad på läktaren. Även efter matchen blev det stökigt då ett par spelare, från vardera lag, bråkade med varandra på mittplan.

Efteråt handlade allt om straffen som kostade poäng.

– Vi blir rånade på segern och det är tyvärr inte första gången, säger lagkaptenen Abdelkarim Mammar Chaouche. Vi skulle haft frispark innan och istället blev det en feldömd straff.

"Bambo" tycker att Sollentuna verkligen förtjänade att vinna.

– Ja, vi dominerade matchen och styrde den. Vi hade mest boll, dock inte så effektiva. Efter vårt mål blev det tyvärr lite "hawaii-fotboll" med mycket dueller.

Match redan på torsdag

Härnäst väntar jumbon Boden på bortaplan (tors 30/5).

– Bara tre poäng som gäller då, vi glömmer detta och går vidare. Jag tycker att vi tar med oss vårt spel från idag och nu måste vi hitta effektiviteten. Det måste bli bättre sista tredjedelen, avslutar lagkaptenen.

Till sist: trots att det var ett bottenmöte så förtjänar herrlaget mer publik. All heder till de drygt 50 som var på plats, men bra många fler borde kunna hitta till Sollentunavallen och se fotboll i tredje divisionen.

Foto: Anders Ekström

Matchens tre stjärnor

*** Alexander Seger

** Max Widfalk/Abdelkarim Mammar Chaouche

* Thibaut Liozon Molinatti

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt