Foto: Mostphotos

Sollentuna VK fostrar fram landslagsspelare

Sollentuna VK gör avtryck i volleybollsverige. I stundande EM-kval för ungdomslandslagen har den lokala klubben med sju spelare.

  • Publicerad 15:10, 4 jan 2018

Vi har även väldigt duktiga och dedikerade elittränare

Idag startar U17-flickorna sin kvalresa i Rumänien och imorgon drar även U18-pojkarna igång kvalet i Bulgarien. 30 stycken länder har anmält sig i de båda klasserna.

Sveriges landslag har laddat upp med träningsläger och sparring mot Danmark. Totalt har SVK med sju spelare av de 24 kallade spelare till ungdomslandslagen. Ett fint facit.

– Det är väldigt roligt att vi fått med så många spelare och vi är jätteglada och stolta, säger Åsa Blomgren, ordförande för Sollentuna VK.

Klubben har en lång tradition av att jobba hårt med sin ungdomsverksamhet. Åsa tror att deras ungdomssatsning har stor påverkan på hur många spelare klubben fått fram till landslaget.

– Vi börjar redan när barnen är små och sedan försöker vi hålla kvar sammanhållningen under den tiden barnen blir äldre. Det viktigaste är att spelarna har roligt när de tränar och det tror jag är en faktor till att många stannar kvar i vår klubb en längre tid.

Sollentuna VK prioriterar två saker. Det är först och främst glädjen. Det andra är att verksamheten ska bygga upp en röd tråd för ungdomarna.

– Spelarna ska trivas i klubben och tycka det är kul att spela volleyboll. Vi jobbar mycket med att vår träningsverksamhet ska bygga upp en röd tråd från när barnen är små, enda upp till elitnivå när de blivit äldre. Vi har även väldigt duktiga och dedikerade elittränare.

Idag offentliggörs dessutom att Sollentuna VK:s herrlagscoach, Lauri Hakala, har blivit assisterande landslagscoach för finska damlandslaget.

Mer U17-LANDSLAGET FLICKOR

Nina Lupin

Paulina Lindberg

Grupp A tillsammans med Rumänien, Belgien och Schweiz. EM-slutspelet avgörs i Bulgarien 13–21 april 2018.

Mer U18-LANDSLAGET POJKAR

Pontus Fredstam

Jonatan Hellvig

Gustav Molin

Albin Gustafsson

Fredrik Ekholm

Grupp E tillsammans med Bulgarien, Nederländerna och Frankrike. EM-slutspelet avgörs i Slovakien och Tjeckien 7–15 april 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48