Solna FC avancerar uppåt – igen

Solna FC fortsätter sin resa uppåt i seriesystemet. Förra veckan blev fotbollsgänget klara för sin tredje raka uppflyttning och återfinns 2019 i division 4.

  • Publicerad 10:00, 7 nov 2018

Det blir en stor utmaning i division 4 men det var det ju även i femman och sexan

Historien tar sin början 2011 då ett kompisgäng, där merparten är från Hagalund, startade upp Solna FC. Men det var inte förrän 2016 som framgångarna började på allvar.

Sedan dess har laget klättrat i systemet.

Från division 7 – upp till division 4 på drygt tre år. Förra veckan stod det klart att årets andraplats i femman räckte till uppflyttning även i år.

– Otroligt skönt. Jag tycker vi har varit det bästa laget i år men tappade lite under hösten, berättar Malik Yassin som är spelande ordförande i klubben.

– Men vi klarade andraplatsen till slut och gick välförtjänt upp.  

Klättrat uppåt

Tvåa, etta, tvåa. Solna FC:s topplaceringar har alltså medfört avancemang tre år i rad.

– Det har varit utmaningar, givetvis. Jag tycker det gått bra och vi har varit väldigt hemmastarka. Dessutom har vi haft mycket publik som ständigt stöttat oss och haft tifo på matcherna. Det är vi väldigt tacksamma för, fortsätter Malik.

Ja, det har varit flera publikfester på Skytteholms IP de senaste åren. Sista matchen i år, mot Sumpangänget Storskogen, lockade hela 250 personer (!).

Ta steg som klubb

Till nästa säsong vill SFC utvecklas som förening.

– Vår ambition är att starta en ungdomssida och på så sätt ge tillbaka. Vi vill bygga en riktig förening med ungdomslag och eventuellt ha fler sektioner till exempel basket.

– De flesta i laget är från Hagalund men vi vill kunna nå hela Solna, därav vårt namn.  

Tredje bäst i Solna

Solna FC är faktiskt hela Solnas tredje bästa fotbollslag på herrsidan. Bara AIK och Vasalund ligger bättre till.

– Det känns jättebra faktiskt. Ett fint kvitto för vår verksamhet.  

Vad tänker du om nästa år?

– Viljan är ju att fortsätta gå uppåt men det är viktigt att bygga en struktur och bli ännu mera seriösa. Sedan får vi se hur långt vi kan gå. Vi för diskussioner med nyförvärv.

– Det blir en stor utmaning i division 4 men det var det ju även i femman och sexan. Fortsätter vi jobba tillsammans så kommer fortsätta att gå bra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Solna

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för ihållande köer.onsdag 21/11 8:32

Solnas äldsta butik fyller 75 år

Nyheter Kunder kommer från hela landet En dag på 1960-talet började en 17-årig tjej arbeta på Trikåbasaren på Råsundavägen. I dag, 57 år senare, är hon fortfarande kvar och butiken firar 75-årsjubileum.onsdag 21/11 8:25

S-budget satsar på skolorna

Nyheter Finansieras med skattehöjning Stora satsningar på skola och förskola finansierade genom en skattehöjning på 16 öre. Det är tyngdpunkten i Socialdemokraterna alternativa budget för Solna.tisdag 20/11 16:46