Solna tennisklubb i sin första elitseriefinal

Efter en stark grundserie väntar Solna TK:s första elitseriefinal någonsin. I avgörandet väntar svårast möjliga motstånd: dominanten Fair Play TK. – Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat, säger lagledaren P-O Lindkvist.

  • Publicerad 14:20, 4 dec 2017

Vi kan spela utan press

Succén är ett faktum. Efter ett starkt seriespel, med bara tre tappade poäng, väntar nu final i elitserien för Solna tennisklubb.

– Vi har gjort jättebra ifrån oss och spelat flera fantastiska matcher, säger lagledaren P-O Lindkvist om grundserien.

På söndagen ska det så avgöras, en svensk mästare i lag inomhus ska koras. För Solna är det första gången det vankas final, medan motståndaren Fair Play TK är desto mera van att vara i toppen.

Malmögänget har vunnit sex guld sedan 2008, varav två år i rad.

– De är en stor dominant i elitserien och har ett mycket starkt lag och många bra spelare, fortsätter P-O.

Solnas enda förlust i elitserien kom mot just Fair Play nere i Skåne (28/11). På söndag siktar de på revansch – i en match som betyder mycket mera.

– Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat. Vi kan spela utan press och för oss är det lite nyhetens behag att få spela final. Men det är 70-30 till deras fördel.

I matchspelet spelas först två dubblar och därefter fyra singlar. Varje matchseger är värd en poäng, totalt sex pinnar ska delas ut.

– Dubblarna är nyckeln, det är svårt att vända 0-2. Så de är otroligt viktiga och avgörande.

Senast blev det 2-4 till Malmögänget lagen emellan.

– Det var en dålig insats från vår sida. Vi har en hög potential i laget och vi är alla supertaggade för att spela final.

Stockholm Direkt