Solna tennisklubb i sin första elitseriefinal

Efter en stark grundserie väntar Solna TK:s första elitseriefinal någonsin. I avgörandet väntar svårast möjliga motstånd: dominanten Fair Play TK. – Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat, säger lagledaren P-O Lindkvist.

  • Publicerad 14:20, 4 dec 2017

Vi kan spela utan press

Succén är ett faktum. Efter ett starkt seriespel, med bara tre tappade poäng, väntar nu final i elitserien för Solna tennisklubb.

– Vi har gjort jättebra ifrån oss och spelat flera fantastiska matcher, säger lagledaren P-O Lindkvist om grundserien.

På söndagen ska det så avgöras, en svensk mästare i lag inomhus ska koras. För Solna är det första gången det vankas final, medan motståndaren Fair Play TK är desto mera van att vara i toppen.

Malmögänget har vunnit sex guld sedan 2008, varav två år i rad.

– De är en stor dominant i elitserien och har ett mycket starkt lag och många bra spelare, fortsätter P-O.

Solnas enda förlust i elitserien kom mot just Fair Play nere i Skåne (28/11). På söndag siktar de på revansch – i en match som betyder mycket mera.

– Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat. Vi kan spela utan press och för oss är det lite nyhetens behag att få spela final. Men det är 70-30 till deras fördel.

I matchspelet spelas först två dubblar och därefter fyra singlar. Varje matchseger är värd en poäng, totalt sex pinnar ska delas ut.

– Dubblarna är nyckeln, det är svårt att vända 0-2. Så de är otroligt viktiga och avgörande.

Senast blev det 2-4 till Malmögänget lagen emellan.

– Det var en dålig insats från vår sida. Vi har en hög potential i laget och vi är alla supertaggade för att spela final.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12