Solna TK skrällslog favoriten

Nykomlingen Solna tennisklubb satsade på att hålla sig kvar i Elitserien. Men efter skrällvinsten mot Fair Play TK har nu STK chans att nå SM-final istället. – Det känns helt otroligt och riktigt roligt, säger lagledaren PO Lindkvist efter segern.

  • Publicerad 11:00, 28 nov 2015

”Det är bra
för hela klubben
att ha ett lag
i högsta serien.”

Förra säsongen gick Solna TK upp till Elitserien i tennis på herrsidan. En Elitserie som troligen är en av den kortaste i sitt slag. Säsongen började nämligen i mitten av november och tar slut redan nu till helgen. Nykomlingen Solna TK började säsongen med att, något överraskande, slå Kungliga lawn tennisklubben (KLTK) med 4-2.  Efter det har poängen fortsatt att trilla in och inför mötet med suveräna serieledaren Fair Play TK, i slutet på förra veckan, kunde bottentippade STK istället titta uppåt i tabellen. Och det kan STK fortsätta göra även efter matchen, då Fair Play besegrades med 4-2 inför den stora hemmapubliken i Solna tenniscenter.

– Det känns helt otroligt och riktig roligt. Det är inte ofta som de får stryk men denna gång var vi det bästa laget, säger lagledaren PO Lindkvist vars Solna TK gått direkt upp från Division 4 till Eliten.

I en elitseriematch avgörs först två dubblar. Efter det spelas fyra singlar och alla respektive segrar ger en poäng. Solna TK vann en av de

två dubb-

larna

och

skaffade sig ett bra utgångsläge inför singelspelet.

– I singlarna vinner vi tre av fyra och kunde sedan vinna matchen med 4-2. Hade någon sagt att det skulle sluta 3-3 före matchen hade jag köpt det alla dagar i veckan. Trots Fair Play’s bredd och spets så vinner vi rättvist. Dagsformen avgjorde, fortsätter PO Lindkvist.

Solnas lag består av tysken Oskar Otte, slovaken Pavel Cervanak samt Filip Prpic och Robin Borg. Den sistnämnde är för övrigt son till tennislegendaren Björn Borg. Men även om A-laget innebär kostnader är det ingen belastning för klubben. Tvärtom.

– Det är självfinansierat via privatlektioner och det känns bra att de gör det. Motiven är att göra klubben bättre och det tycker jag att herrarnas seriespel gör, säger PO Lindkvist och fortsätter.

– För oss är givetvis våra juniorer viktigast, men de behöver något att se upp till och att sikta emot. Det är bra för hela klubben att ha ett lag i högsta serien. Förhoppningsvis leder det till att vi på sikt kan spela med egenproducerade spelare i seriespelet.

Under onsdagen och lördagen avslutas säsongen. På onsdagen formtoppade SALK för motståndet. Där spelar bland annat förra proffset Joachim ”Pim-Pim” Johansson och superlöftet Elias Ymer. Vinnaren i den kampen kopplar greppet om andraplatsen som innebär SM-final.

– En riktig prestigematch. De kommer att komma med det absolut bästa laget de har och skulle vi vinna så skulle det vara en stor prestigeförlust för dem. Dubblarna blir otroligt viktiga och vi hoppas på att komma med vårt bästa gäng, avslutar PO Lindkvist.

I den avslutande matchen i helgen möter Solna göteborgarna GLTK.

Hur det gick i de avslutande omgångarna kan du läsa om i nästa vecka Vi i Solna.
Anders Ekström

Mer Elitserien i tennis

Spelas i sju omgångar med början
den 15:e november.

De två högst placerade lagen möts i SM-
final, där serieettan får spela hemma. De två
lagen som kommer sist åker ur.

Solna TK är nykomling och får bland annat möta SALK, KLTK, Helsingborg och Uppsala.

Matcherna avgörs först i två dubblar innan fyra singlar tar vid. Alla är värda en poäng styck.

Matchseger innebär två poäng i tabellen.
 

Visa merVisa mindre