Foto: FCK

"Sotte" får chansen i a-landslaget

Pontus Jansson ska bli pappa i dagarna och som ersättare hämtas Sotirios Papagiannopoulos in. Hagalundssonen gör därmed sin premiär i a-landslaget i fotboll.

  • Publicerad 10:00, 10 okt 2018

Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Ja, visserligen var "Sotte" med i januariturnén i vintras men detta blir första gången som han är med i den "riktiga" truppen då alla utlandsproffs är med.

I den ursprungliga uttagningen var inte 28-åringen från Solna uttagen, men eftersom Pontus Jansson (ska bli pappa) tvingats tacka nej så ersätter Sotirios Papagiannopoulos honom.

– Det känns jättepositivt att vara här och att jag fick chansen att komma hit idag, säger Papagiannopoulos till förbundets hemsida.

– Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Bänkad i seriespelet

"Sotte", som hittills står noterad för 2 A- och 3 U19-landskamper, anslöt med kort varsel till truppen i Stockholm på tisdagen.

Mittbacken, från Hagalund, spelade mycket riktigt från start i torsdagens Europa League-match borta mot Bordeaux (2–1-seger). Men i ligaspelet – Superliga – har han inte varit lika självskriven i laget. Hittills har Sotirios startat fyra, av nio, seriematcher och varit bänkad de senaste fyra kamperna.

I Europaspelet har han spelat fem av sju matcher från start.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

100 nya lägenheter i Råsunda

Nyheter Stort byggprojekt ska påbörjas i Solna Byggbolaget Serneke har i dagarna skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om projektet Bellona i Råsunda. I den stora entreprenaden ingår 100 nya lägenheter och 70 befintliga som ska renoveras.fredag 15/2 13:02

Namninsamling för att rädda Bergshamraskolan

Nyheter "Det är viktigt med en lokal skola" Bergshamraskolans högstadium ska läggas ner. Men varken elever eller föräldrar tänker ge sig så lätt. Nu har de startat en namninsamling för att rädda högstadiet.fredag 15/2 13:01

Populäraste böckerna i Solna 2018

Nyheter Pleijels roman lockade Solnaborna till läsning Totalt lånade Solnaborna 246 187 böcker från biblioteken 2018. Tre kvinnliga författare toppar listan för mest utlånde böcker för vuxna.fredag 15/2 9:00