Foto: FCK

"Sotte" får chansen i a-landslaget

Pontus Jansson ska bli pappa i dagarna och som ersättare hämtas Sotirios Papagiannopoulos in. Hagalundssonen gör därmed sin premiär i a-landslaget i fotboll.

  • Publicerad 10:00, 10 okt 2018

Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Ja, visserligen var "Sotte" med i januariturnén i vintras men detta blir första gången som han är med i den "riktiga" truppen då alla utlandsproffs är med.

I den ursprungliga uttagningen var inte 28-åringen från Solna uttagen, men eftersom Pontus Jansson (ska bli pappa) tvingats tacka nej så ersätter Sotirios Papagiannopoulos honom.

– Det känns jättepositivt att vara här och att jag fick chansen att komma hit idag, säger Papagiannopoulos till förbundets hemsida.

– Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Bänkad i seriespelet

"Sotte", som hittills står noterad för 2 A- och 3 U19-landskamper, anslöt med kort varsel till truppen i Stockholm på tisdagen.

Mittbacken, från Hagalund, spelade mycket riktigt från start i torsdagens Europa League-match borta mot Bordeaux (2–1-seger). Men i ligaspelet – Superliga – har han inte varit lika självskriven i laget. Hittills har Sotirios startat fyra, av nio, seriematcher och varit bänkad de senaste fyra kamperna.

I Europaspelet har han spelat fem av sju matcher från start.

Stockholm Direkt