Foto: FCK

"Sotte" får chansen i a-landslaget

Pontus Jansson ska bli pappa i dagarna och som ersättare hämtas Sotirios Papagiannopoulos in. Hagalundssonen gör därmed sin premiär i a-landslaget i fotboll.

  • Publicerad 10:00, 10 okt 2018

Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Ja, visserligen var "Sotte" med i januariturnén i vintras men detta blir första gången som han är med i den "riktiga" truppen då alla utlandsproffs är med.

I den ursprungliga uttagningen var inte 28-åringen från Solna uttagen, men eftersom Pontus Jansson (ska bli pappa) tvingats tacka nej så ersätter Sotirios Papagiannopoulos honom.

– Det känns jättepositivt att vara här och att jag fick chansen att komma hit idag, säger Papagiannopoulos till förbundets hemsida.

– Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Bänkad i seriespelet

"Sotte", som hittills står noterad för 2 A- och 3 U19-landskamper, anslöt med kort varsel till truppen i Stockholm på tisdagen.

Mittbacken, från Hagalund, spelade mycket riktigt från start i torsdagens Europa League-match borta mot Bordeaux (2–1-seger). Men i ligaspelet – Superliga – har han inte varit lika självskriven i laget. Hittills har Sotirios startat fyra, av nio, seriematcher och varit bänkad de senaste fyra kamperna.

I Europaspelet har han spelat fem av sju matcher från start.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Kvinna med rullator bestulen

Nyheter Två personer är anhållna Två personer har anhållits misstänka för att ha stulit en plånbok från en kvinna med rullator. Händelsen inträffade i Solna i tisdags.onsdag 17/10 12:26