Foto: FCK

"Sotte" får chansen i a-landslaget

Pontus Jansson ska bli pappa i dagarna och som ersättare hämtas Sotirios Papagiannopoulos in. Hagalundssonen gör därmed sin premiär i a-landslaget i fotboll.

  • Publicerad 10:00, 10 okt 2018

Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Ja, visserligen var "Sotte" med i januariturnén i vintras men detta blir första gången som han är med i den "riktiga" truppen då alla utlandsproffs är med.

I den ursprungliga uttagningen var inte 28-åringen från Solna uttagen, men eftersom Pontus Jansson (ska bli pappa) tvingats tacka nej så ersätter Sotirios Papagiannopoulos honom.

– Det känns jättepositivt att vara här och att jag fick chansen att komma hit idag, säger Papagiannopoulos till förbundets hemsida.

– Vi spelade Europa League senast där jag fick 90 minuter så det känns skönt och formen är bra.

Bänkad i seriespelet

"Sotte", som hittills står noterad för 2 A- och 3 U19-landskamper, anslöt med kort varsel till truppen i Stockholm på tisdagen.

Mittbacken, från Hagalund, spelade mycket riktigt från start i torsdagens Europa League-match borta mot Bordeaux (2–1-seger). Men i ligaspelet – Superliga – har han inte varit lika självskriven i laget. Hittills har Sotirios startat fyra, av nio, seriematcher och varit bänkad de senaste fyra kamperna.

I Europaspelet har han spelat fem av sju matcher från start.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Inkomstkrav för seniorer försvinner

Nyheter "Du kan ha en stabil ekonomi som inte visar sig i årsinkomsten" Den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten avskaffar inkomstkravet för seniorlägenheter och trygghetsboende.torsdag 13/12 1:15

Mötesplatsen i Bagartorp klar

Nyheter Utegym, lekplats, picknickbord och odlingslådor. Nu är den tillfälliga mötesplatsen i Bagartorp klar att använda. Men det mesta på området vid den rivna Bagartorpsskolan handlar om aktiviteter som kanske utnyttjas mest under sommarhalvåret.onsdag 12/12 9:24

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50