Spelaren bakom kvalvakan är SFK:s första nyförvärv

Det har varit ganska tyst kring Sollentuna FK:s herrlag efter att avancemanget blev klart. Men nu presenterar klubben sitt första nyförvärv: Brwa Pishdari från Norrtälje. En spelare som inte bara är känd för sina förehavanden på planen.

  • Publicerad 16:40, 4 jan 2017

Jag ser fram emot ett väldigt spännande 2017

Nyförvärvet Brwa Pishdari var ett känt ansikte för Sollentuna FK och dess spelare den förra säsongen. Som motståndare i seriekonkurrenten BKV Norrtälje pangade nämligen 22-åringen in åtta mål 2016.

De inprickade målen hamnade dock lite i skymundan av hans lagkamrat Emil Skogh, som gjorde 25 mål för de rödblåa. Ändå fullt godkända åtta mål av Brwa, vilket gav en delad åttondeplats i den totala skytteligan.

Det är med dessa åtta mål, plus nyttig färsk erfarenhet av en säsong i Division 1 med Oskarshamns AIK, som han nu förstärker Sollentuna FK:s herrlag. Klubbens första nyförvärv säsongen 2017. Sedan tidigare har ju bara spelarförluster presenterats.

– Jag kan stolt säga att jag officiellt är klar för Sollentuna! Jag ser fram emot ett väldigt spännande 2017, skrev han på sitt twitterkonto i samband med påskriften till SFK.

Men det är kanske utanför planen som Brwa Pishdari är ett lite mer känt ansikte för den breda publiken. Han var nämligen ansvarig för #kvalvaka.

Det var under den försenade kvalmatchen mitt i snökaosets Stockholm, mellan Karlberg och IFK Luleå, som Brwa sände och kommenterade matchen live. Trots den sena timmen följdes kvalmatchen av mängder av intresserade, däribland flera landslagsspelare. Matchen slutade 2-2 på Bosön och Brwa Pishdari blev "Kvalvaka-Brwa" med hela Fotbollssverige.

Kanske får vi se någon sorts kommentator-repris från 22-åringen under säsongen?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Handgranater orsaken till evakuering av polishuset

Nyheter De tidigare avspärrningarna av polishuset i Sollentuna efter att ett misstänkt farligt föremål lämnats in är nu hävda.måndag 25/6 13:35

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40