SS04 prisas för sin breda verksamhet

SS04 har länge jobbat inkluderande, smart och brett. Simklubben prisas därför med ett stort stipendium. – Jag känner mig väldigt stolt, säger klubbchefen Jonas Hägerhäll.

  • Publicerad 17:30, 1 mar 2019

Solna Sundbyberg simsällskap 04 – SS04 – blev nyligen enda Stockholmsklubb som fick mottaga ett stipendium från ”Tore A Jonassons-stiftelse”. Stockholms idrottsförbund hade nominerat SS04 för att de motsvarade kravbilden på att vara ”en modern förening med stark förankring i samhället”.

Tillsammans med fem andra föreningar i Sverige tilldelades SS04 stipendiet på 100 000 kronor.

– Det känns jättekul och jag är väldigt stolt, säger klubbchefen Jonas Hägerhäll.

– Vi har kämpat, och tagit modiga beslut, för att bli en bättre förening och det är kul att det uppmärksammas.

"En klubb för alla"

Idag har simklubben drygt 3 000 medlemmar och målet har hela tiden att vara inkluderande.

– Ja, vi vill vara en klubb för alla. Ung som gammal, bredd eller elit. Alla ska få vara delaktiga om du så är sju, 15 eller 35. Du kan försöka bli bäst i världen här men likväl bara simma för motionens skull.

Hägerhäll fortsätter:

– Simning är en ganska traditionell sport med mycket träning och tävlingar. Hos oss är det viktigt att du kan välja. Om du vill kan du satsa, men du kan också välja att bara träna.  Det visar i forskning att drygt hälften inte vill tävla alls.

Tänker i nya banor

– Vi försöker också tänka mycket nytt. Till exempel tränar vi på kortare banor och spärrar av med en ponton. På så sätt kan vi ha flera barn i vattnet samtidigt. Dessutom behöver inte all träning just ske i vattnet, mycket kan även göras på land. Därför kan träningen i vattnet göras kortare.

Vad innebär stipendiet för er?

– Det visar att vi är på rätt väg och är just en modern förening. Ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt.

Vad ska ni göra för stipendiepengarna?

– Göra verksamheten ännu bättre och även göra något bra och roligt för våra unga ledare. Kanske någon sorts vidareutbildning.

Juryns motivering

Med visionen ”en simklubb för alla” arbetar föreningen med en stor utmaning utifrån ett anläggningsperspektiv som simförening i Stockholm. Arbetet är proaktivt för att möta framtiden och värnas allas rätt att vara med.

SS04

SS04 var en gemensam tävlingsklubb för de två moderklubbarna Solna Simsällskap och Sundbybergs IK simsektionen.

Solna SS startade sin verksamhet 1957 i Vasalundshallen. Sundbybergs IK, simsektionen startade sin verksamhet 1920 i Ulvsundasjön.  

Bakgrunden till den nya tävlingsklubben var en önskan från båda klubbar om att samla de resurser som fanns i Solna och Sundbyberg för att kunna erbjuda en ännu bättre simverksamhet. 

Har drygt 3 000 medlemmar och bedriver verksamheten i Vasalundshallen och Sundbybergs simhall.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Nyheter Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.onsdag 15/5 17:46
Stockholm Direkt