TOLV. Lagerstedt har hittills gjort tolv mål. Foto: Anders Ekström, arkiv

Stabil bortaseger för Sollentuna HC

SHC tog en viktig bortaseger på onsdagen. Efter en stark förstaperiod kunde hockeygänget kontrollerat slå Trångsund och därmed minska gapet till toppen.

  • Publicerad 09:14, 10 jan 2019

Efter en halvbra start på fortsättningsserien var nästan Sollentuna piskade att vinna på onsdagen för att kunna hänga med i kampen om förstaplatsen. Stärkta av en övertidsseger senast (Hanviken, 3–2) var det gästerna som tog tag i matchen i Stortorpshallen.

Målskytten Lucas Lagerstedt stod för två snabba mål i mitten av förstaperioden och strax innan paus kom även 3–0 från Albin Bergs klubba.

Därpå kunde Sollentuna hålla undan för "Trånkan" och i sluttampen slog kapten Philip Wong in 4–0 i öppen kasse och fortsättningsseriens första trea var ett faktum.

Ettan på söndag

Efter fyra, av 18, omgångar ligger Sollentuna femma med nio inspelade poäng. På söndag väntar serieledande Segeltorp borta.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöberg centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14

Rekordmånga lag när hockeycup spelas i Enköping

Sport I helgen arrangerar ESK-hockey Stora Coop Cup för U14-lag, den sjunde turneringen för säsongen i Bahco- och Sandbrohallen, men med högst antal anmälda lag hittills. – Det ska bli oerhört kul, säger...torsdag 21/3 16:28

Kommunen tar fram skötselplan efter fiskdöd

Nyheter Naturvårdschefen: "Åsträckan ska löpande kontrolleras" Sollentuna kommun tar fram en skötselplan för Vibyån under 2019 - till följd av den stora fiskdöden. Enligt kommunen ska fiskbeståndet i ån eller i Ravalen inte påverkas på lång sikt av händelsen som...torsdag 21/3 16:00