Stabila Julia Digerfors vann stor Sverige-cup

Slalomåkaren Julia Digerfors har säkrat segern i prestigefyllda Sverige-Cupen. Efter flera pallplatser under säsongen ordnades nyligen titeln. Dessutom har 16-åringen lyckats kvala in till senior-SM.

  • Publicerad 15:00, 9 feb 2018

Känns riktigt kul att vinna

Totalt har tio tävlingar körts runtom i Sverige sedan den alpina skidcupen drog igång i november. Bland annat har det varit tävlingar i Duved, Fjätervålen och Kåbdalis.  

Genom flera pallplatser och andra bra resultat lyckades Julia Digerfors, från Tureberg, att ta förstaplatsen bland de drygt 100 tävlande. I avslutningen, i Sunne, blev hon nia och det räckte till att bli totalsegrare i den prestigefyllda cupen.

– Jag har haft ledarvästen de sista tre tävlingarna och det var skönt att jag kunde behålla förstaplatsen. Det känns riktigt kul att vinna, verkligen, säger Julia som tävlar för Sollentuna slalomklubb.

Vad innebär det för dig?

– Såklart mer självförtroende till resten av säsongen och till nästa. Och även 10 000 kronor som går till min fortsatta satsning, säger Julia som främst kör slalom och storslalom.

Förutom segern i Sverige-Cupen har Julia, som blir 17 i år, tagit ytterligare pallplatser på olika tävlingar. Bland annat i Storklinten (Boden) och Duved.

– Jag har haft en bra säsong hittills, faktiskt bättre än jag trodde på förhand.

Nuvarande säsong är långt ifrån slut. Julia ska till exempel försöka ta en tredje raka guldmedalj efter två guld (super-G och slalom) i USM 2016 och 2017. Detta år ska hon tävla i YJSM-klassen (i mars).

Men det allra största i år kommer att ske i slutet på mars. Då väntar nämligen debuten i senior-SM, som detta år körs i klassiska skidorten Tärnaby.

– Jättehäftigt! Det känns väldigt stort att få tävla mot de som är bäst i Sverige.

Klubbkamraten Gustav Dalmalm vann i sista tävlingen i Duved och blev totalfemma i Sverige-Cupen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lärarbrist på fritids i Sollentuna

Nyheter Lärarförbundet ser med oro på minskningen av antalet behöriga lärare på fritidshem. Snittet i landet är 53,6 barn på en behörig lärare, fritidspedagog. I Sollentuna kommun är siffran 158,2 barn.fredag 25/5 9:33