ALLA. Eklunds Bowling får priset främst för deras satsning att sprida sporten. Foto: Anders Ekström

Stans bästa bowlinghall finns i Väsby

Lust att bowla i Stockholms bästa hall? Åk i så fall till Sigma i Upplands Väsby. Eklunds Bowling vann nyligen priset som ”årets bästa” i huvudstaden och fick utmärkelsen för sina insatser att sprida sporten.

  • Publicerad 15:00, 17 jun 2019

Det var på Stockholms bowlingförbunds årsmöte, nyligen, som priset delades ut. Eklunds Bowling, i Sigma centrum, fick då mottaga utmärkelsen som ”årets bästa hall”.

Ett stort erkännande.

– Det känns väldigt roligt att vinna det för första gången, säger ägaren Mats Eklund som drivit hallen i sin nuvarande form i drygt fem år.

Hallen får priset för deras stora arbete att sprida sporten.

– Ja, vi har verkligen satsat och brinner för sportbowlingen. Självklart är nöjesbowling och barnkalas viktigt det med, men för oss är det väldigt viktigt att ha stort fokus på sportbowlingen, fortsätter Mats.

Startat nybörjarkurs

Flera klubbar spelar idag kontinuerligt i hallen och det arrangeras även verksamhet för ungdomar samt en nybörjarkurs.

– Vi har försökt att locka hit fler nya bowlare och man har kunnat testa till ett lågt pris med en bra instruktör. Det är viktigt att försöka få ner barn och ungdomar hit och få bort dom från tv-spelen.

Dessutom har hallen blivit av ett fäste för parabowlingen. Bland annat har distriktsfinalen ”High Five” och poolspelsfinalens slutspel spelats i Sigma under senvåren.

– Vi är måna om alla och har ingen särskiljning. Vårt mål är att alla ska kunna bowla här.

Vad innebär utmärkelsen för er?

– Det än stor credit på att vi är på rätt väg och satsar på alla sorters bowlare. Vi vill även framåt med sporten och försöker göra vad vi kan för det.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Norra Stockholms sista anhalt finns i Västerort

Nyheter Så fungerar Råckstas krematorium I dagsläget väljer nio av tio stockholmare att kremera sig, men hur går det egentligen till? I Råcksta ligger ett av stadens två krematorier, vilket betyder att det är en plats där en stor del av...fredag 15/11 16:21

Internationella engelska skolan startar i Väsby

Nyheter Flyttar in i chokladfabrikens gamla lokaler Internationella Engelska skolan är på väg till Väsby. Nästa höst öppnar friskolan i Marabous gamla kontorslokaler. Men kritiska röster har höjts.fredag 15/11 10:00

Förskolebarn tänder ljus för barnkonventionen

Nyheter "Barns rätt är lika viktiga som vuxnas" Suseboparken och Hugo Sabels torg fylls med ljus – och sång. På onsdag uppmärksammar förskolebarn i Väsby att Barnkonventionen blir lag 2020.torsdag 14/11 11:30
Stockholm Direkt