Stark förstahalva bådar gott för Väsby

Med halva grundserien spelad har Väsby IK HK fem poäng mer än vid samma tid i fjol. Backen Mikael Lengmo personifierar truppens utveckling och han ser goda förutsättningar för att laget ska försvara tabellplaceringen och även når ifatt ledande Hudiksvall.

  • Publicerad 09:00, 1 nov 2019

2018/19 var Mikael Lengmo en otrygg back. I höst är han spelaren som tagit störst steg framåt. Med början redan under försäsongen.

– Förra säsongen var min första som senior, det var något annat än skolhockey i USA (fem år, reds. anm.). Med den i ryggen har det känts bättre, säger Mikael Lengmo, som förärats en roll i spelarrådet och som fjärde lagkapten.

26-åringen beskrevs under försäsongen som truppens mest seriösa av fystränaren Mikael Karlsson. Lengmo medger att han gör sitt yttersta för att bli så bra som möjligt och hyllar dialogen med sin namne.

– Micke gav mig ett fys- och kostprogram eftersom jag ville få bättre koll. Numera har jag matvåg och väger allt jag stoppar i mig. Micke har stor del i min utveckling.

Fler poäng

Förra hösten var rörig för Vilda Väsby med ständiga bortamatcher in i november. Det dröjde därav innan laget hade mött samtliga seriekonkurrenter en gång. Då var poängskörden 20 poäng, nu 25.

– Vi är bättre fast lite ojämna, vilket vi behöver arbeta med, säger Lengmo.

Det han ser som främsta orsak till utvecklingen är backarnas aggressivitet och delaktighet offensivt, något som är tydligt även från läktarplats. Inte sällan är någon back nedanför förlängd mållinje i anfallszon.

– Vi backar har modet att checka hårdare, det förlänger våra anfall och ger resultat.

Sikte på serieseger

Truppen hade topp 2 som målsättning inför grundserien. Det nosar man på sett till att Visby/Roma och Hudiksvall har spelat fler matcher än Väsbylaget i skrivande stund (innan fredagsmatchen mot Visby/Roma).

Det är en fjäder i hatten att vinna grundserien och Micke Lengmo ser all anledning att ha sikte på förstaplatsen.

– Absolut. Det bygger självförtroende.

Hur nyttjade ni åtta dagars matchledighet?

– Tränarna har har lagt in mer struktur i fysen, men främst att fortsatt jobba med forecheck och backcheck. Vi ska vara rustade för andra halvan av grundserien.

Stockholm Direkt