Redo. Hugo Leufvenius är laddad inför Junior-VM. Foto: Privat

Stark höst kan ge JVM-plats

Hugo Leufvenius, 19, är uttagen till Junior-VM i ishockey som spelas i Vancouver.

  • Publicerad 15:59, 14 dec 2018

Nu är det bara hårt jobb som gäller för att ta plats i den slutgiltiga truppen

Junior-VM i ishockey har blivit en populär turnering för hockeypubliken runt jul och nyår. I år finns det dessutom en kille från Ekerö att hålla ögonen på.

Hugo Leufvenius inledde sin karriär i Ekerö IK innan familjen under några år flyttade till Linköping. När familjen återvände till Ekerö fortsatte han med spel i Göta/Traneberg och Djurgården innan han återigen återvände till Linköping där han spelade i juniorlagen samt två SHL-matcher med A-laget.

Inför föregående säsong valde Leufvenius att åka över till Kanada för att spela med Sarnia Sting i OHL.

– Det är mitt andra år i OHL nu och det märks. Jag har mer erfarenhet och känner att jag har mer tid med pucken, är snabbare och har ett bättre skott, säger han.

Har märkts på isen

Det har även märkts i statistiken då den store forwarden, 190 centimeter och 102 kilo, i år svarat för 38 poäng på 32 matcher. Det har inte gått förbundskaptenen Thomas Montén obemärkt förbi. Han valde att ta med Leufvenius i den bruttotrupp som nyligen presenterades till JVM.

– Jag blev jätteglad över att komma med. JVM är något jag har tittat på sedan jag var liten och när jag fick reda på att jag kom med kändes det lite overkligt, säger Leufvenius.

Leufvenius är dock medveten om att det återstår hårt jobb för att komma med i den slutgiltiga truppen då den ska bantas med ett par spelare innan turneringen drar igång mot Finland i Vancouver på annandag jul.

– Nu är det bara hårt jobb som gäller för att ta plats i den slutgiltiga truppen, säger han.

Bland favoriterna

Sverige nämns i år inte som en av de stora favoriterna inför turneringen men Leufvenius tror att laget kan gå långt.

– Jag tror att lagets chanser är bra, vi har ett väldigt duktigt gäng som kan ta oss långt.

Simpson nygammal tränare i Ekerö IK

Sport UPPDATERAD VERSION. Pascal Simpson, 48, är tillbaka som tränare för Ekerös fotbollsherrar.lördag 22/6 7:15

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15