TREA. Inför fredagens bortamatch mot Strömsbro låg Väsby IK trea i hockeyettan Östra. Foto: Bror Rosenback

Starka insatser får negativ effekt. Eller?

Vilda Väsby har vid ett par tillfällen krossat och nollat motståndarlag i östra hockeyettan i höst. Men det finns en tendens till att toppinsatserna kostar i ödmjukhet. Tränaren Viktor Tuurala håller inte med.

  • Publicerad 09:00, 22 nov 2019

Väsby IK besegrade förra säsongen "Hudik" med 8–0 i Glysishallen, Hudiksvall. Utskåpningen kostade mer än den smakade, efter den insatsen följde en handfull svagare insatser med förluster mot Köping, Östersund, Boden, Kalix och Vännäs inom loppet av tre veckor.

Tendensen var den samma efter övertygande 9–0 mot Enköping härom veckan. Ingenting kuggade i mot Huddinge (1–6) och trots att det blev seger i efterföljande matchen mot Segeltorp övertygade inte heller den insatsen.

Väsbytränaren Viktor Tuurala håller inte med om den "förgångna" insatsen.

– Inför matchen i Hudiksvall förra säsongen (i allettan, reds anm.) hade vi tre raka förluster. Efter segern mot Hudik följde en period där vi förlorar på straffar eller i sudden death, men vi besegrar Östersund och tog poäng i övriga. Så nej, jag håller inte med om att det var en dålig period som konsekvens av storsegern.

– Och jag är inte orolig för att vi ser en trend nu heller. Effektiviteten mot Enköping förskönar insatsen. Vi hade lika många chanser och puckinnehav mot Hammarby. Då blev det bara 3–0.

Höga berg och djupa dalar

Väsbytränaren är däremot med på att insatsen mot Huddinge inte levde upp till den mot Enköping.

– Vi är inte det första laget att tappa ödmjukheten. I förlängningen tror och hoppas vi att den leder till något konstruktivt. Vi vet att vi är bra om vi konsekvent jobbar som en enhet och hårdare en motståndarna.

Att innan första nedsläpp läsa av om tändningen är bra eller dålig, menar han kan gå i "extremfall". Några minuter in i matchen kan bilden klarna.

– Ofta går det att rätta till. Vi har ju startat matcher dåligt och ändå hittat sätt att vinna.

I söndags bjöd laget på en ny toppinsats. Mot serieledande Hudiksvall. Första periodens 14–6 i skott säger en del. 3–0 i mål än mer om urladdningen.

Frågan är vad slutresultatet 6–0 får för följder? Är det av ondo att imponera för mycket?

Christian Holmblad var stor matchvinnare i söndags. Efteråt var han ärlig med att det är problem att tända till inför alla matcher.

– Jag ser fram mot att avliva tesen mot Strömsbro på fredag, säger Viktor Tuurala.

Stockholm Direkt