Tävlande. Tävlingsparen från vänster: Fredrik Lilja, Helena Gudasic, Michaela Tallqvist, Johan Svensson, Sofie Anlert, Michael Brustad, samt tränare Josef Bergström. Foto: Privat

Starka prestationer i crossfit

Deltagarna från Crossfitverket Ekerö visade prov på styrka under Uppsala Throw up nyligen.

  • Publicerad 16:08, 20 sep 2017

Uppsala Throw up är en partävling bestående av en kille och en tjej som främst riktar sig till nybörjare och utövare med mindre tävlingsvana inom crossfit.

Fina prestationer

Totalt deltog 90 lag i tävlingen som var utspridd över två dagar och hade tre tävlingsmoment på lördagen och tre moment på söndagen, plus efterföljande finalmoment dit de tio bästa paren tog sig.

Från Crossfitverket ställde tre par upp och samtliga stod för fina prestationer.

Efter två dagars tävlande och sex delmoment lyckades Michael Brustad med Sofie Anlert samt Johan Svensson med Michaela Tallqvist slå sig in bland topp tio och ta sig till final.

För Fredrik Lilja och Helena Gudasic räckte det inte hela vägen då de slutade på en 17:e plats.

Finalen blev väldigt spännande där bägge tävlingsparen från Ekerö höll jämna steg under större delen av tävlingen.

Efter flera fina prestationer och bra samarbete lyckades till slut Michael Brustad/Sofie Anlert knipa en fjärdeplats och Johan Svensson/Michaela Tallqvist en niondeplats.

– Tack vare tydlig kommunikation, strategiska, stadiga tempon genom alla deltävlingarna och lite jävlar anamma lyckades alla tre lag med enastående prestationer. Sammantaget en heroisk insatts av Verkets tre tävlande lag, summerar tränaren Josef Bergström.

Finalmomenten:

Knäböj med vikt.

Jämfotahopp över låda tillsammans.

200 meter löpning.

Pull ups.

Handstående armhävningar.

Frivändningar.

Knäböj med hantel över huvudet.

Det här är crossfit

Crossfit är en form av funktionell träning, vilket innebär att man använder sig av naturliga rörelser som att sitta, stå, springa, hoppa, kasta, klättra och släpa. Saker vi kan tänkas behöva göra i vår vardag. Dessa ligger till grunden för övningar inom funktionell träning som sedan utförs under hög intensitet för att uppnå en så bred fysisk förmåga som möjligt.

I crossfit som sport gäller det att bevisa sin totala fysiska kapacitet och vara bra på olika utmaningar då tävlingsmomenten oftast förblir hemliga fram till några dagar innan start.

Som tävling går det ut på att mäta sina fysiska färdigheter genom att blanda moment och grenar från andra sporter som till exempel tyngdlyftning, friidrott, gymnastik, löpning, simning och cykling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter