GNAGET.Oscar har tidigare spelat drygt sex säsonger i AIK, både i SHL och i allsvenskan. Foto: Mostphotos

Steén klar för nytt hockeyäventyr

Under försäsongen tränade Oscar Steén med moderklubben SHC, men det blev ingen bejublad återkomst. Nu har den välmeriterade 36-åringen hittat en ny klubb – i Rumänien.

  • Publicerad 13:00, 2 jan 2019

Oscar Steén är en av Sollentunas mest meriterade idrottare genom alla tider. 36-åringen, med Sollentuna HC som moderklubb, har gjort nästan 500 matcher i SHL och drygt 300 i allsvenskan. Totalt blev det 430 poäng på hans matcher i den högsta respektive näst högsta divisionen i Sverige. Dessutom ett gäng landskamper och pris som årets rookie 2004/2005.

Oscar, vars storebror Calle också var elitspelare, var förra säsongen i Slovakien men flyttade hem från Zvolen i våras. Och tanken var att han skulle flytta hem rent hockeymässigt också.

Tränade med moderklubben

Under försäsongen tränade Steén med sin moderklubb Sollentuna och en comeback var nära. Dock blev det inte så, bland annat då han inte var helt kvitt en efterhängsen skada.

Men nu står det klart att den meriterande centern inte lägger ner karriären. På årets första dag stod det klart att Oscar skrivit på för den rumänska klubben Gyergyói HK enligt eliteprospect.com. Laget spelar i Erste Liga som är en centraleuropeisk liga med lag från Österrike, Ungern samt Rumänien.

Gyergyói HK ligger just nu sjua av elva lag. Klubben kommer från staden Gheorgheni som är en del av Transsylvanien.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SD:s ledare blir politisk vilde

Nyheter Bo Ehlin tar över efter Mikael Stigenberg Stigenberg meddelar att han behåller sina förtroendeuppdrag, efter att han utesluts ur Sverigedemokraterna. Lokalgruppen väljer ny gruppledare, Bo Ehlin, efter utredningen.onsdag 26/6 13:45

Var tolfte barn i Stockholm har förälder hos Kronofogden

Nyheter LISTA: Skuldsatta barnfamiljer – så ser det ut i varje kommun i Stockholms län Nästan 42 000 barn i Stockholms län lever i familjer med minst en förälder som har skulder hos Kronofogden. Stor skillnader finns dock mellan kommunerna.onsdag 26/6 11:38

City Gross stänger under 1,5 år

Nyheter Öppnar igen vid årsskiftet 2021 City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.tisdag 25/6 17:03
Stockholm Direkt