GNAGET.Oscar har tidigare spelat drygt sex säsonger i AIK, både i SHL och i allsvenskan. Foto: Mostphotos

Steén klar för nytt hockeyäventyr

Under försäsongen tränade Oscar Steén med moderklubben SHC, men det blev ingen bejublad återkomst. Nu har den välmeriterade 36-åringen hittat en ny klubb – i Rumänien.

  • Publicerad 13:00, 2 jan 2019

Oscar Steén är en av Sollentunas mest meriterade idrottare genom alla tider. 36-åringen, med Sollentuna HC som moderklubb, har gjort nästan 500 matcher i SHL och drygt 300 i allsvenskan. Totalt blev det 430 poäng på hans matcher i den högsta respektive näst högsta divisionen i Sverige. Dessutom ett gäng landskamper och pris som årets rookie 2004/2005.

Oscar, vars storebror Calle också var elitspelare, var förra säsongen i Slovakien men flyttade hem från Zvolen i våras. Och tanken var att han skulle flytta hem rent hockeymässigt också.

Tränade med moderklubben

Under försäsongen tränade Steén med sin moderklubb Sollentuna och en comeback var nära. Dock blev det inte så, bland annat då han inte var helt kvitt en efterhängsen skada.

Men nu står det klart att den meriterande centern inte lägger ner karriären. På årets första dag stod det klart att Oscar skrivit på för den rumänska klubben Gyergyói HK enligt eliteprospect.com. Laget spelar i Erste Liga som är en centraleuropeisk liga med lag från Österrike, Ungern samt Rumänien.

Gyergyói HK ligger just nu sjua av elva lag. Klubben kommer från staden Gheorgheni som är en del av Transsylvanien.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Misslyckat skönhetsingrepp får kritik från IVO

Nyheter Död vävnad och infektion efter fillerbehandling En läkare på en skönhetssalong i Sollentuna har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg efter en misslyckad skönhetsbehandling.tisdag 22/1 16:15

Tog inte katt till veterinären – Länsstyrelsen omhändertar djuret

Nyheter Allvarligt sjuk i ett och ett halvt år Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta en katt som ägs av en kvinna i Sollentuna. Katten ska ha varit sjuk mycket länge, men trots det har ägaren inte sett till att katten får vård.tisdag 22/1 9:26