GNAGET.Oscar har tidigare spelat drygt sex säsonger i AIK, både i SHL och i allsvenskan. Foto: Mostphotos

Steén klar för nytt hockeyäventyr

Under försäsongen tränade Oscar Steén med moderklubben SHC, men det blev ingen bejublad återkomst. Nu har den välmeriterade 36-åringen hittat en ny klubb – i Rumänien.

  • Publicerad 13:00, 2 jan 2019

Oscar Steén är en av Sollentunas mest meriterade idrottare genom alla tider. 36-åringen, med Sollentuna HC som moderklubb, har gjort nästan 500 matcher i SHL och drygt 300 i allsvenskan. Totalt blev det 430 poäng på hans matcher i den högsta respektive näst högsta divisionen i Sverige. Dessutom ett gäng landskamper och pris som årets rookie 2004/2005.

Oscar, vars storebror Calle också var elitspelare, var förra säsongen i Slovakien men flyttade hem från Zvolen i våras. Och tanken var att han skulle flytta hem rent hockeymässigt också.

Tränade med moderklubben

Under försäsongen tränade Steén med sin moderklubb Sollentuna och en comeback var nära. Dock blev det inte så, bland annat då han inte var helt kvitt en efterhängsen skada.

Men nu står det klart att den meriterande centern inte lägger ner karriären. På årets första dag stod det klart att Oscar skrivit på för den rumänska klubben Gyergyói HK enligt eliteprospect.com. Laget spelar i Erste Liga som är en centraleuropeisk liga med lag från Österrike, Ungern samt Rumänien.

Gyergyói HK ligger just nu sjua av elva lag. Klubben kommer från staden Gheorgheni som är en del av Transsylvanien.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöberg centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14

Rekordmånga lag när hockeycup spelas i Enköping

Sport I helgen arrangerar ESK-hockey Stora Coop Cup för U14-lag, den sjunde turneringen för säsongen i Bahco- och Sandbrohallen, men med högst antal anmälda lag hittills. – Det ska bli oerhört kul, säger...torsdag 21/3 16:28

Kommunen tar fram skötselplan efter fiskdöd

Nyheter Naturvårdschefen: "Åsträckan ska löpande kontrolleras" Sollentuna kommun tar fram en skötselplan för Vibyån under 2019 - till följd av den stora fiskdöden. Enligt kommunen ska fiskbeståndet i ån eller i Ravalen inte påverkas på lång sikt av händelsen som...torsdag 21/3 16:00