Prisad. Åsa Leek fick pris som Årets ungdomsledare, ett pris hon delar med Simon Anderssson. De två tränar Kungsängens pojkar födda 03/04 tillsammans. Foto: Björn Jonsson

Stipendierna regnar över KSK

Flera kvitton på hur långt KSK har kommit gavs när Sparbanken i Enköping delade ut stipendier. En tydlig trend på att arbetet i klubben går åt rätt håll.

  • Publicerad 12:20, 6 dec 2017

Alla kan vara med och bidra för att få en återväxt i klubben

Sparbanken i Enköping delade ut stipendier i Ekhammarshallen. Många stipendier.

Kungsängens SK tilldelades ett Ledarutvecklingsbidrag.

Dessutom gavs två stipendier till klubbens ungdomsledare Åsa Leek och A-lagets Simon Andersson, som båda blev hedrade som Årets ungdomsledare. En vanlig förälder och en spelare mitt under brinnande säsong visar på en bredd i ledarstaben.

– Alla kan vara med och bidra för att få en återväxt i klubben, säger Åsa Leek som tränar pojkar födda 03/04 tillsammans med Simon Andersson.

Hon fortsätter:

– Jag och Simon jobbar mycket tillsammans men också väldigt olika eftersom vi har olika erfarenheter med oss. Jag som äldre kanske vet mer hur barnen fungerar i den här åldern och hur vissa saker ska presenteras så de kan ta emot informationen på bästa sätt. Samtidigt som Simon är inne i dagens handboll och hur den fungerar.

De senaste åren har inte bara handlat om grymma sportsliga resultat. Vägen har vandrats hand i hand med att organisationen växt, blivit stabilare, mer utbildad och utvecklad.

– Vi har lagt fokus på att göra det lilla extra så klubben sticker ut. Det har lockat fler spelare utifrån. Satsningen har inte bara kretsat kring seniorlagen utan i mitt lag har vi spelare från Bålsta, Bro, Kallhäll, Jakobsberg och Spånga. Många har sökt sig hit och få slutar – det är riktigt kul. Nu jobbar fler i styrelsen och internt, så de orkar med allt runt omkring. Det blir lättare för alla att jobba framåt, förklarar Leek.

Kungsängens SK är inte längre en handbollsförening som hoppar fram ibland och då med en gyllene generation i ryggen. Eller är beroende av en enda eldsjäl. Med en hög nivå blir KSK en fortsatt god plantskola för morgondagens stjärnor och en respektabel klubbadress för nya bra spelare.

Sparbanken i Enköpings Ungdomsstipendiater 2017

Simon Andersson, Årets Ungdomsledare 15 000:-

Åsa Leek, Årets Ungdomsledare 15 000:-

Ledarutvecklingsbidrag till Kungsängens sportklubb 30 000:-. (som delades ut med anledning av att ungdomsledaren från föreningen erhållit Ungdomsledarstipendium).

Dubbelt upp på lördag! Herrlaget startar dagen 15.15 mot serieledarna Mantorps IF HF. Damerna gör upp med Åkersberga klockan 17.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet