Stora framgångar i Storvreta

Under jul- och nyårshelgen var det många lag från Ekerös innebandysektion som deltog i världens största innebandycup.

  • Publicerad 15:37, 10 jan 2018

Lagen har både vunnit och förlorat men alltid haft lika roligt.

Storvretacupen är en innebandycup som spelas kring nyår varje år på olika spelplatser runtom i Uppsala.

I år deltog cirka 750 lag från olika delar av världen vilket gör cupen till världens största.

Två lag från Ekerö P07

Lagen som deltar bor i Uppsala under cupen och såväl spelare som ledare vittnar om hur roligt lagen har tillsammans och hur det stärker lagkänslan.

Ekerös P07 ställde upp med två lag som deltog i Storvretacupen för första gången.

– Storvretacupen var även vår första övernattningsturnering varpå alla var extra sugna på att få komma iväg. Som en summering av två dagars matchande med övernattning kan man konstatera att alla är sugna på en repris nästa år. Lagen har både vunnit och förlorat men alltid haft lika roligt. Killarna har kommit varandra ännu närmare som lag och vi ledare är otroligt stolta över dem. I medgång och motgång så kämpade de på för varandra med humöret på topp, säger tränaren Magnus Skogsberg.

Ekerö IK deltog med totalt elva lag med årskullar födda mellan 2002 och 2007, däribland tre lag med flickor födda 2003, 2004 respektive 2005.

Brons till Ekerö F05

Tjejerna födda 2005 deltog också i Storvretacupen för första gången och det blev succé direkt då tjejerna kom hem med en bronsmedalj.

– Med ett fantastiskt lagarbete ställde vi upp mot många bra lag och tog oss ända till semifinalen där vi trots ett större bollinnehav föll med uddamålet. Ett stort tack till en fantastisk föräldraklack med flaggor och som bidrog med ett härligt pepp, säger tränaren Andreas Eibladh.

Ekerös P02 gjorde även de en väldigt bra turnering i Storvreta och tog sig hela vägen till semifinal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter