Foto: Anders Ekström

Stormatch drar igång säsongen för HIK bandy

Med elva nyförvärv och en ny ledarduo blir 2019/20 lite av en nystart för Helenelunds IK bandy. På söndag drar allvaret igång med en riktig toppmatch.

  • Publicerad 16:50, 8 nov 2019

Det är inte många matcher i vinter så har vi inte fokus och är på tå från start halkar vi efter.

Så var alla sena kvällar på rink och långa resor till träning och match över. Sedan ett par dagar ligger isen på Sollentunavallen och HIK:s representationslag hinner med två pass på storplan innan söndagens premiär hemma mot favoriten GT/76.

Lagkaptenen, Christian Johansson, tycker att Helenelund är redo för allvaret.

– Ja, det tycker jag absolut att vi är. Det känns som vi har ”snäppat” upp oss under försäsongens gång och blivit bättre och bättre hela tiden. Äntligen är det poäng som står på spel igen, säger 29-åringen som gör sitt andra år i klubben.

Elva nya

Till denna säsong har elva nya spelare tillkommit. Visserligen är ett par av dessa hemvändare, såsom Willy Johansson och Micke Svensson, men många är helt nya i klubben.

Dessutom fyra nya ledare med återvändande Håkan Hult i spetsen som headcoach. Många obekanta ansiktet för publiken på Vallen med andra ord.

– Det ska bli spännande att se vad vi kan få ihop med vårt nya lag. Jag tycker det känns som vi är aningen bättre i år, i alla fall inte sämre.

– Framför allt har vi en större bredd. Spetsen är minst lika bra. Jag tror mycket på oss.

Förutom nya spelare, vad skiljer mer?

– En tuffare inställning skulle jag säga. Vi kommer nog spela lite mer fysiskt och det har man märkt om man jämför början och slutet på försäsongen. Sen är det ju bredden också, konkurrensen är hårdare nu i vinter.  

Dålig start senast

Förra säsongen blev starten sådär och HIK halkade tidigt efter. Det hoppas Lunden göra bättre nu.

– Svår fråga hur man löser det. Det gäller att ha fokus hela tiden och från början. Man kan aldrig slappna av. Det är inte många matcher i vinter så har vi inte fokus och är på tå från start får vi jaga.

Svårt premiärmotstånd

Efter en lång försäsong börjar så startar säsongen på söndag. Seriefavoriten GT/76, med flera kval i benen, kommer till Vallen med avslag 13:30. Förutom att ha kvar de bärande spetsspelarna har söderortsgänget på sistone värvat in superrutin i form av Stefan ”X:et” Erixon och Ulf Einarsson.

Extra bensin till elden var att Hult tränade GT de senaste fem säsongerna.

– Det ska bli intressant att se vart vi står. På försäsongen har vi höjt oss för varje vecka. GT vet jag inte riktigt vart vi har. Dom har också en del nytt, både tränare och spelare.

– Men dom lär vara minst lika bra som förra säsongen och då var GT före oss i tabellen, så det blir tufft alla gånger. Det känns kul att dra igång på allvar med en sådan match.

Vad har ni för målsättning?

– Får vi till det och får ihop alla bitar kan vi vara med och utmana i toppen. Det måste vi ha som förväntningar och mål med 2019/20.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Helenelunds centrum får ett ansiktslyft

Nyheter Ja till nya balkonger i miljonprogrammet Flera delar av miljonprogrammet i Helenelund ska rustas upp. Bostadsrättsföreningen Härden 117 meddelar att de nu har fått bygglov för nya balkonger.tisdag 25/2 11:39

Här ska Malmvägens nya ungdomsgård ligga

Nyheter "Ungdomar får lättare att engagera sig här" Nu finns det ett förslag om plats för den nya fritidsgården i Tureberg som ska ha inriktning på sport och musik för ungdomarna på Malmvägen.måndag 24/2 16:30
Stockholm Direkt