Tre större segrar har U17-killarna i Bele Barkarby kammat hem på sistone. Bilden till höger kommer från helgens Ungdoms-SM. Foto: Mostphotos/Micke Würtz

Storseger: Bele Barkarby är svenska mästare i futsal

I helgen blev Bele Barkarbys U17-killar svenska ungdomsmästare i futsal. Den tredje stora vinsten inom loppet av bara några veckor.

  • Publicerad 11:43, 19 feb 2018

Bele Barkarbys U17-killar har inte legat på latsidan det senaste. Tvärtom. På några veckor har de kammat hem inte mindre än tre titlar.

I januari vann de inomhuscupen ST-cupen i Tyresö, veckan efter LF Elite Cup i Växjö som spelades inomhus på en elvamannaplan av konstgräs, och nu i helgen blev de svenska ungdomsmästare i futsal.

Järfälla Tidning ringde upp lagets tränare Emanuel Grahn för att höra mer om framgångarna.

– Vi uppfann hjulet förra året och vann alla tre serierna vi spelade i, och som grädden på moset tog vi oss till pojkallsvenskan. Nu fortsätter det att rulla på, säger Emanuel Grahn, och fortsätter:

– Men det här är bara början av säsongen, man måste vara ödmjuk och inte dra för stora växlar. Fast det börjar onekligen bra.

Jobbar med mindfulness

Emanuel Grahn har tränat U17-killarna i fotboll sedan förra året och har försökt att arbeta mindre med speltaktik och mer med kropp och sinne.

– Har man en bra fysik och en stark kropp har man bra förutsättningar oavsett vilken sport man håller på med. Vi är konditionsstarka och jobbar mycket skadeförebyggande. Känner du dig stark skapar du ett starkt sinne, säger Emanuel Grahn.

Laget arbetar också med mindfulness och att hitta rätt fokus.

– Ett hårt klimat skapar en osäkerhet, man ska hitta ett lugn och ha respekt inför varandra, gemenskapen är viktig. Att komma till fotbollsträningen ska vara en frizon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42