Stort intresse för äventyrsgolf

Fyrdubblat besökarantal, 300 nya medlemmar och stort intresse. Nya MOS-banan har blivit en succé för Sundbyberg bangolfklubb – som nu kollar på att ytterligare kunna utveckla verksamheten. Dessutom blir det SM på anläggningen i september.

  • Publicerad 16:00, 12 jan 2018

”Får vi till en ny bana söker vi VM direkt

I juni 2016 invigdes den nya banan nere vid södra Golfängarna. Sundbybergs bangolfklubb hade då fått sin nya MOS-bana klar, vilket kan beskrivas som en sorts blandning mellan bangolf och vanlig golf. Äventyrsgolfbana säger man i dagligt tal.

Och det har blivit en enda stor succé.

Sedan starten har 300 medlemmar tillkommit och besökarantalet har fyrdubblats mot tidigare år.

– Det har varit en enorm ökning på två år. Av våra nya medlemmar är 120 stycken 15 år och yngre och runt 60 av dem är pensionärer, berättar Hasse Tapper som är vice ordförande i SBGF.

Den gamla filtbanan flyttades och ligger strax bredvid MOS-banan. Även den traditionella formen av bangolf har fått ett uppsving.

– Många spelar även vanlig bangolf och de går emellan banorna. Vi har fått fram några spelare som börjat tävla på filt efter att ha börjat på MOS-banan, det är glädjande, säger Hasse Tapper och fortsätter:

– Många är här på dagtid så det har blivit en social verksamhet detta. Dessutom är det en turistattraktion för hela Sundbyberg.

Det stora intresset har gjort att SBGK ser över att utveckla verksamheten. Ytterligare en bana på området finns i tankarna. Via en omdisponering av femmannaplanen bredvid skulle en ny kunna få plats.

– Vi skulle gärna vilja anlägga en till bana som har lite mera tävlingskaraktär. Det finns plats här nere, utan att fotbollsplanen försvinner. Utvecklingspotentialen och möjligheterna är stora och vi kan själva bekosta bygget men behöver få hjälp med marken. Då skulle många fler kunna spela.

–  Får vi till en ny bana söker vi VM direkt.

Men i väntan på en eventuell ny bana och kanske ett VM på hemmaplan får klubben hålla till godo med att anordna SM på MOS-banan i september. Det första någonsin i Sverige och en stor grej för SBGK.

– Det var klart vi skulle säga ja till det, en chans vi bara var tvungna att ta. Det blir en hel del praktiskt att lösa och vi ska träffa kommunen under året och diskutera hur vi går till väga. Det ska bli fantastiskt roligt.

Dessutom kommer en deltävling av Cup Stockholm anordnas i april på banan. Förutom de båda tävlingarna siktar Sundbyberg bangolfklubb på att locka ännu flera besökare 2018.

– Ja, vi siktar på att öka ytterligare och även få ännu fler medlemmar. Vi i klubben ser alla mycket fram emot året, avslutar Hasse Tapper.

Mer Sundbyberg bangolfklubb

Klubben grundades 1952 som Sundbybergs minigolfklubb.

1976 flyttade SBGK sina banor från Sundbybergs idrottsplats ner till Golfängarna. Flytten innebar även att föreningen anlade en filtanläggning.

Klubben har spelat i elitserien under många säsonger och var under 90-talet en av Sveriges bästa bangolfföreningar, och har skördat stora framgångar både individuellt och lagspel.

Har sedan 2016 både en MOS-bana och en filtbana.

Klubbens Ricard Lockner är mycket framgångsrik och vann bland annat en stor tävling i USA i november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10