Stort intresse för nystartad tradition

Förra året startade fotbollsturneringen Grönkullacupen. I år höll den nystartade traditionen i sig och hade utökats med ytterligare en skola. Dessutom fick cupen stjärnglans då flera utlandsproffs kom på besök.

  • Publicerad 12:00, 9 jun 2017

Cupen skapar en vi-känsla

Fem skolor, nio lag och närmare 200 barn på plats. Ja, det var en riktig fotbollsfest på Rissne IP i fredags. I strålande solsken var det dags för den andra upplagan av Grönkullacupen. En fotbollscup för tredjeklassare, startad av Carl Ingels.

– Vi har fina ytor för fotboll här i Rissne. Cupen skapar en vi-känsla och en fin gemenskap genom sporten, säger Carl Ingels som är fritidsledare på Grönkullaskolan.

Tjejer och killar spelade ihop under cupen.

– Det funkar bra, alla lyfter varandra, fortsätter Ingels.

Fem skolor var alltså på plats och skapade fotbollsfesten. Trots att det bara var andra upplagan någonsin har förra årets premiär gett ringar på vattnet.

– Det har pratats om det länge, det blir en bra avslutning för fritids detta läsår.
Stöttningen jag har fått från skolans ledning och kolleger är en stor förutsättning att kunna genomföra detta.

Dessutom kom ett gäng utlandsproffs och spred stjärnglans på Rissne IP. Palermoproffset Stefan Silva och Tysklandsproffset Alexander Milosevic var på besök. Båda är uppvuxna i Rissne. Dessutom hade de sällskap av Nabil Bahoui, som till vardags är proffs i tyska Hamburg.

– Barnen ser upp till dem, det skapar ett bra mervärde för cupen, fortsätter Ingels.

Själva resultaten då? Jo, Grönkullaskolan vann en rafflande final på straffar mot Kymlingeskolan.

– Värt att nämna var Jonathan Koistinen från 3B i Grönkullaskolan. Han höll fem nollor i turneringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17