Stort intresse för spel i BSK 2020

Att gå upp en nivå har inneburit ett lyft ur flera olika synvinklar. Mängder med spelare har hittills hört av sig om spel i Bollstanäs SK 2020.

  • Publicerad 12:00, 9 dec 2019

Vi vill inte värva sönder laget utan ha kvar en BSK-stomme. Förhoppningarna är stora att det blir så.

Inför förra säsongen var det desto mer tungjobbat. Spelarna som sökte sig till klubben var lätträknade och efter många om och men fick BSK ihop en trupp.

Till 2020 är det precis tvärtom.

Drygt en och halv månad efter avancemanget till elitettan har BSK känt av att damlaget blivit attraktivare att spela i. Mycket attraktivare.

– Det känns riktigt roligt och det har blivit ett rejält uppsving. Stor skillnad mot förra året. Självklart har vi kontaktat flertalet spelare som vi är intresserade av, men många av dom har också själva hört av sig, säger sportchefen Jonas ”Jönning” Malmgren.

”Jönning” uppskattar att mellan 30 och 40 intresserade spelare har kontaktat honom eller tränaren Max Andersson. Duon jobbar tillsammans med rekryteringen.

– Från Göteborg, flera delar av Norrland, Piteå. Ett gäng från Sundsvall har också hört av sig.  

Fyra nya in – fler kommer 

Av dessa har ett tiotal spelare varit med och provtränat redan. Häromveckan blev Karin Öberg det första nyförvärvet och förra veckan kom tre till: Hanna Nordström från Uppsala (elitettan) samt Ida Pettersson och målvakten Tilda Keisu från division 1-laget Gefle.

– Känns spännande på förhand, framför allt Hanna som är en etablerad elitettan-spelare. Hon lär göra avtryck. Likadant med Karin som vi är väldigt nyfikna på. Ida och Tilda har båda stor utvecklingspotential som vi tror kommer ta nästa steg i sin karriär.

Fler kommer snart lovar sportchefen.

– Ja, vi har fler spännande värvningar på gång. Kanske nu i veckan. Förhoppningsvis får vi till ett riktigt kul och större nyförvärv snart.

– Det pågår diskussioner med flera men vi känner ingen stress. Det mesta kommer nog att hända i januari, då måste större delen av truppen vara klar.

Fem signade från succélaget

Fem spelare från årets trupp har förlängt, senast Tilda Wistrand. På minuskontot finns Pernilla Ebberyd och Fanny Richter som båda slutar. Maria Ljungdahl flyttar till Örebro medan Julia Boman och Merdi Nsoki Losokola inte får förlängt.

– Diskussioner med övriga pågår och vi hoppas att mer än hälften från 2019-års trupp blir kvar. Vi vill inte värva sönder laget utan ha kvar en BSK-stomme. Förhoppningarna är stora att det blir så.  Det är viktigt att det är en bra nivå i träningsgruppen.

Det pågår över rekrytering till det nystartade F19-laget som även kommer fungera som ett sorts b-lag.

– Vi har sju spelare klara plus några som kommer från vårt damjuniorer-lag. Eftersom vi inte har något b-lag 2020 så det viktigt att få till F19-laget. Sex överåriga kan spela där och vissa i a-truppen kan få nödvändig matchning.

BSK:s trupp just nu

Åsa Vallgårda

Nicole Lundström

Sabina Lundström

Anna Thim

Tilda Wistrand

Karin Öberg (ny från Uppsala)

Tilda Keisu (ny från Gefle)

Ida Pettersson (ny från Gefle)

Hanna Nordström (ny från Uppsala)

Visa merVisa mindre