Segermaskin. Mirjam Björklund tog en ny titel i Italien. Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis

Stort lyft på rankingen efter nya titeln

Mirjam Björklund, 20, tog karriärens första titel i en 25 000-dollarstävling i söndags.

  • Publicerad 01:15, 13 maj 2019

Jag är väldigt nöjd och stolt över min insats här i Italien.

Mirjam Björklunds tennisår fortsätter spikrakt uppåt. Hon har redan tagit tre turneringssegrar i 15 000-dollarstävlingar och i söndags tog hon sin första titel i en 25 000-dollarstävling.

I finalen i italienska Santa Margherita Di Pula väntade Gabriele Ce från Brasilien. Mirjam Björklund vann i två raka set (6–3, 7–6).

– Jag är väldigt nöjd och stolt över min insats här i Italien! Att lyckas ta ännu en titel, och en större sådan när man reser själv är aldrig lätt men jag vet att det jag gör dagligen lönar sig till slut och det är därför jag älskar sporten, säger Björklund.

Bara fem förluster

Mirjam Björklund har den här säsongen vunnit 30 matcher och endast förlorat fem. Att hon nu tar en titel mot tuffare motstånd i en 25 000-dollarstävling gör det hela ännu roligare.

– Motståndet är klart tuffare i en 25 000-dollarstävling. Jag slog ut den som var andraseedad i första omgången och efter det flera tjejer som tidigare legat runt 150 i världen. De är lite äldre och mer erfarna, så det är absolut superstor skillnad och tuffare, vilket också gör det hela ännu roligare, säger Björklund.

Segern betyder mycket för Mirjam Björklund som kommer avancera cirka 100 platser på WTA-rankingen.

– Den här titeln betyder väldigt mycket, jag kommer klättra 100 platser på rankingen till cirka 360, vilket gör stor skillnad i val av tävlingar och så vidare. Men framförallt är det kul att få det svart på vitt att det är här på större tävlingar jag hör hemma och ska vara, säger Mirjam Björklund.

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt